Restilizacija: Alfa Brera i Spider MY 08

0
3008
Image

Alfa Romeo se izuzetno ozbiljno priprema za nastup na Ženevskom salonu automobila. Nakon predstavljanja unapređenih modela 159, usledilo je predstavljanje prelepih modela Spider i Brera, koji takođe dolaze na salon sa pregršt ozbiljnih poboljšanja.

Najviše unapređenja Alfa Romeo najavljuje u domenu kvaliteta, raznovrsnosti i dezena materijala. Enterijer je pored novih materijala dobio sportska sedišta bolje ergonomije, integrisanu satelitsku navigaciju i nove komande za dvozonski klima uređaj. Pored navedenog, mogu se primeti i brojni detalji od aluminijuma i ugljeničnih vlakana.

Image

Standardan deo opreme poboljšanih modela su 7 vazdušnih jastuka, dvozonski klima uređaj, radio komande na volanu, tempomat i 17” točkovi od lake legure. Opciono je dostupan bogat spisak opreme poput xenonskih svetala, 18” ili 19” naplataka, Hi-Fi Bose®sound sistema, Blue&Me i Blue&Me Nav sistema, kao i senzor pritiska u gumama.

Image

Kao i kod modela 159 posebna pažnja je posvećena olakšavanju automobila primenom novih aluminijumskih legura za izradu naplataka, a treba izdvojiti prednja i zadnja crvena, aluminijumska kočiona klešta.

Image

Pored lepe spoljašnosti izuzetno važan je i pogon, pa Brera i Spider dobijaju dva nova benzinska motora sa direktnim ubrizgavanjem goriva: 2.2 JTS sa 185 KS i 3.2 V6 sa 260 KS. Pored standardnih 6-stepenih menjača za V6 motor je opciono raspoloživ Q-tronic, a Selespeed za model zapremine 2.2 litra.

Image

Pored ovih motora u Spider i Brera biće i dalje ugrađivani Multijet turbodizel motori 2.4 JTDM sa 210 (automatski 6-stepeni menjač) i 200 KS (Q-Tronic menjač).
Alfa Brera MY 08 kupe definitivno nastavlja bogatu tradiciju modela 1900 SS, Giulietta Sprint, Alfetta i Giulia Sprint GT.

1 COMMENT

  1. Dta reci , fantasticno , nije mi jasno kako ovi modeli imaju losu prodaju , pa meni je ovo nesto najsavrsenije na svetu , ko god ima barem malo ukusa tako razmislja !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here