WRC: Suzuki spreman za kompletnu reli sezonu

0
3086
Image
NAS SPONZOR

Suzuki se sprema za prvu kompletnu sezonu u Svetskom reli šamionatu poznatijem kao WRC. Za ovaj tim će u narednoj sezoni voziti Toni Gardemeister i Per-Gunnar Andersson.

Nakon iskustva na reliju Korzika i reliju u Velikoj Britaniji prošle godine, tim je spreman za nove izazove koje donosi jedna kompletna sezona WRC-a. Vozač ovog tima, mladi Per-Gunnar Andersson poznat je ljubiteljima relija kao šampion juniorskog WRC šampionata, koji je osvojio vozeći Suzuki Swift 1600.

Image

WRC sezona počinje tradicionalno Monte Karlo relijem, a Suzuki je najavio da će se boriti za najviše pozicije na svakom od predstojećih 15 relija. Suzuki se na reliju u Monte Karlu takmičio šest puta, ali samo u pomenutoj klasi juniora. Ovo će prema tome biti njihov prvi i istorijski nastup u WRC-u.

Image

Na svakom od relija Suzuki će koristiti kontrolne gume Pirellija. Ukoliko bude neophodno timovi će imati pravo da sami pripremaju kontrolne gume za svoje vozače urezivanjem odgovarajućih šara, a u kišnim uslovima i na blatu to će biti obavezno. Gume predviđene za sneg i led biće dozvoljene za korišćenje i na Monte Karlo reliju s obzirom da su tamo zimski metereološki uslovi daleko od neuobičajenih.

Image

www.suzuki-wrc.com 

Prethodni tekstGemballa Avalanche GTR 800 EVO-R
Sledeći tekstMcrae Enduro S-SUV

1 COMMENT

  1. „SX4 WRC“ otpozadi više liči na sedana nego na hečbeka. Nadam se da će Suzukijev tim postići uspeh narednih sezona, a ne kao Hjundai i Škoda.