Miloš Pavlović vozi u Azijskom GP2

0
2923
Image

Miloš Pavlović je potpisao ugovor sa španskom ekipom „BCN competicion“ i u 2008. godini će se takmičiti u GP2 Azija seriji.

 

Srpski vozač je tako zbog nedostatka sponzora i novca propustio još jednu priliku da se okuša u Formuli 1.

Pavlović je ujedno i prvi Srbin u istoriji „GP 2 serije“, osnovane 2005. godine pod pokroviteljstvom Bernija Eklestona i Flavija Brijatorea. „Azija serija“ je uvedena ove godine kao deo „Svetske GP 2 serije“ iz koje šampioni direktno odlaze u Formulu 1. Dovoljno je reći da su GP 2 prvaci bili Niko Rozberg (2005), Lusi Hamilton (2006) i Timo Glok (2007).

„GP 2 Azija serija“ se vozi u periodu od januara do aprila, a prva trka je u 26. januara u Dubaiju, gde će se Miloš pripremati od 19. januara zajedno s klupskim kolegom Džejsonom Tahinčijem iz Turske. Pavlović bi, u slučaju da zabeleži dobre rezultate, najverovatnije dobio priliku da se isproba i u „Svetskog GP 2 seriji“, koja startuje 26. aprila u Barseloni. Naime, „BCN competicion“ je prijavila ekipu i za elitnu „GP 2 seriju“, ali zasada je poznato samo ime jednog vozača, Italijana Paola Marija Noćera. Drugi vozač bi trebalo da bude Pavlović ili Tahinči. U „Svetskoj GP 2 seriji“ se trkaju najtalenotvaniji svetski piloti, među kojima je i Bruno Sena, sestrić legendarnog šampiona Formule 1 Airtona Sene.

Izvor: 24 sata

1 COMMENT

  1. Nije lose ni ovo. Bolje je ici napred nego tapkati u mestu. Zelim mu sve najbolje i najvise od svega da se pojavi u svetskoj GP2 seriji a za posle videcemo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here