2007 General Motors Flextreme

0
2388
Image

 

GM koncept vozilo nazvano Flextreme predstavlja logičan nastavak Chevrolet Volt koncepta viđenog na Salonu u Detroitu na početku ove godine.

Flextreme koncept koristi identičan hibridni pogon viđen na Volt modelu, sa tom razlikom da umesto benzinskog motora, viđenog u Volt-u, Flextreme koristi 1,3 CDTI dizel motor. Električna energija iz litijum-jonskih baterija je dovoljna da omogući autonomiju od 55km, što je GM procenio kao dovoljno da se prosečni evropski radnik odveze do i sa posla.

Image

GM je koristio klasičan i daleko jednostavniji pristup hibridnom pogonu – dizel motor je isključivo namenjen generisanju električne energije, kojom se pune baterije i/ili pokreće automobil.

Image

Pored napredne pogonske tehnologije, Flextreme je i demonstracija budućeg dizajna GM proizvoda, što se može videti sa slika. Zanimljiva novina su Flexload i Flexdoors sistemi otvaranja i utovara prtaljaga u automobil sa minimalno napora.

Flexload predstavlja inovativni način otvaranja vrata prtljažnika, tako što se deo zadnjih vrata otvara na dole i time se omogućava lak pristup i utovar. Za IAAF, GM je postavio dva Segway-a u Flexdoor prtljažni prostor.

Image 

Flexdoors su praktično „samoubica“ vrata, koja uz potpuno odsustvo B stuba omogućavaju veoma lak pristup unutrašnjosti automobila.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here