2007 Mitsubishi Concept ZT

0
2114
Image
NAS SPONZOR

 

Još jedan Mitsubishi koncept automobil, koji će biti predstavljen na Salonu automobila u Tokiju, tokom oktobra meseca ove godine.

Conctept-ZT koristi već viđenu formu, nalik onoj koju će imati Mitsubishi Evo X. Unutrašnjost je veoma luksuzna i prepuna vidljivih kontrasta, koji daju poseban ton automobilu. 

Motor, koji pokreće ZT koncept je potpuno novi komon-rejl DOCH 16V turbodizel sa varijabilnom geometrijom usisne grane i turbine zapremine 2,2 litra, koji razvija 140KS i 400Nm.

Motor je uparen sa, takođe potpuno novim, Twin Clutch SST menjačem što će omogućiti da automobil snagu prenosi na podlogu sa minimalno gubitaka, veoma linearno i bez primetne promene brzina. Mitsubishi je na ovom modelu koristio S-AWC sistem, koji se sastoji od E-LSD (elektronskim zatvaračem diferencijala), ABS-a i ASC-a. Ovaj sistem je već korišćen na modelu Outlander i omogućava odličnu kontrolu nad procesom preraspodele snage na svaki pojedinačni točak što je osnova kako bi se omogućilo veoma sigurna vožnja u normalnim, a i u ekstremnim uslovima. 

Šasija je u potpunosti izrađena od aluminujumskih legura, dok su svi paneli napravljeni od recikliranih materijala.

 

Sigurnosni sistemi

Pre-crash sigurnosni sistem: Sistem za sprečavanje udesa koristi radarski sistem, koji nadzire prostor ispred i pored automobila. Ukoliko sistem detektuje da je kontakt sa nekim od objekata/vozila u blizini moguć, upozorava vozača. Ako je situacija takva da je sistem protumači kao neumitni udes, zatezači pojaseva i zaštitni jastuci u sedištima će se postarati da putnike postave u položaj u kome će biti najmanje šansi da budu povređeni.

Sistem za menjanje traka: Poput Citroen vozila, Mitsubishi je opremio svoj koncept automobil sistemom koji se sastoji od kamere postavljene u prednjem delu automobila, senzor zakrenutosti upravljača, senzor brzine kretanja autombila, senzor nagnutosti i sistema za upravljanje radom motora. Kamera detektuje oznake između kolovoznih traka, dok sistem na osnovu podataka dobijenih iz senzora izračunava mogućnost da automobil izađe iz svoje trake, upozorava vozača na to i dodaje obrtni momenat na odgovarajuće točkove kako bi automobil nastavio pravolinijsko kretanje.

Katapult hauba: Ukoliko automobil pomoću senzora detektuje da je udaren pešak, hauba će se otvoriti kako bi se eventualni udarac glave pešaka ublažio.

Kompletan TV pregled: Pored kamera postavljenih u prednji i zadnji deo automobila, Mitsubishi je ugradio i kamere sa izuzetno širokougaonim sočivom na strane automobila, koje pokrivaju kompletne bočne strane automobila. Elektronski sistem vrši korekciju optičkih distorzija i takve informacije šalje na informacioni displej. 

Sistem za pomoć pri parkiranju: Senzor za merenje udaljenosti objekata, koji se nalazi u branicima omogućava bolju procenu parkirnog prostora. Ukoliko je moguće, sistem će sam vršiti okretanje volana, dok je vozač zadužen za kočenje prilikom parkiranja.

 

Specifikacije:

 

Dužina

4,950 [mm]

Širina

1,820 [mm]

Visina

1,440 [mm]

Međuosovinsko rastojanje

2,815 [mm]

Širina traga (Napred/Nazad)

1,555/1,555 [mm]

Broj mesta za putnike

4

Motor

 Clean diesel engine 

Maksimalna snaga

140kW

Maksimalni obrtni moment

400 Nm

Menjač

Twin Clutch SST

Gume

255/35R20

Prethodni tekstPotvrđeno: Porsche GT2 oko “ringa” za 7:31
Sledeći tekst2007 Mitsubishi Concept-cX
Večni entuzijasta.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here