Početna Vesti Auto Noviteti Renault na Salonu u Frankfurtu

Renault na Salonu u Frankfurtu

0
9460
Image

 

Štand Renoa će svakako biti jedan od najzanimljivijih. Biće predstavljeni: nova Laguna, novi Kangoo, Clio Sport Tourer, Logan Pickup i Sandero, kao i dva koncept autombila Laguna Coupe i Kangoo Compact.

 

Laguna Coupé koncept

 

Image

 

Automobil koji će predstavljati top model ponude, ovaj model sadrži sve kvalitete potrebne da privuče kupca željnog performansi, francuske udobnosti i moderne tehnologije. Coupe koncept koristi novu Active Drive šasiju sa mogučnošću upravljanja sa sva četiri točka, kao i potpuno novi V6 dCi motor.

 

Image

Image

 

Kangoo Compact koncept

 

Image

 

Kangoo koncept, ima za cilj mladu i aktivnu generaciju. Veoma upadljive boje (kombinacija jarko narandžaste i brušene aluminijum), snažno osvetljena kabina su samo neke od karakteristika, koje će ovaj model učiniti privlačnim mlađoj i finansijski sposobnoj generaciji.

 

Image

 

Pored ovih koncept modela, na sajmu će biti zvanično predstavljeni modeli kao što su:

  •  Nova Laguna u hečbek i karavan verziji sa benzinskim i dizel motorima od 110 do 170ks,

 

Image

 

  •       Clio Sport karavan, koji će biti direktan konkurent specifičnim modelima nalik Mini Clubman, sa 439l prtljažnog prostora. Ovaj model će se proizvoditi u Turskoj, a u prodaji će se naći od 2008. godine.

 

Image 

 

  •       Novi Kangoo, koji nastavlja veoma uspešnu tradiciju. Počevši od predstavljanja 1997. godine, Kangoo je prodat u preko 2,2 miliona primeraka. Novi model je 4,213m dugačak (+180mm) i nudi MPV rešenu kabinu što znali da je unutrašnji prostor maksimalno iskorišćen. Prtljažni prostor ima zapreminu od 660l pa sve do 2866l u slučaju obaranja sedišta, a moguće je transportovanje objekata do 2,5m dužine.

 

Image 

 

  •       Sandero je novi model namenjen tržištima Južne Amerike. U pitanju je prostrani i robusni automobil, za koji Reno najavljuje da će biti osnova novog modela u Dacia gami.

 

  •       Dacia Pickup, laki komercijalni automobil, koji će mali preduzetnici dočekati sa velikom radošću. Pored veoma male cene, automobil nudi i ogroman tovarni prostor čime se već nameće kao apsolutni hit, kako na siromašnim, tako i na svim ostalim tržištima.

 

 

Novi 3,0l V6 dCi motor

U pitanju je najsnažniji motor Renault-Nissan Alijanse, koji je namenjen luksuznim modelima automobila ovih kompanija. Motor razvija 265KS, dok je maksimalni obrtni momenat 550Nm raspoloživ pri 1750 obrtaja. Motor, zahvaljujući DP filteru i BlueTec sistemu obrađivanja izduvnih gasova, poštuje Euro 6 standarde zagađenja.

 

 

NO COMMENTS

  1. Mislim da je najveća premijera Renoa na salonu u Frankfurtu novi ”kangu”. Automobil je sada znatno veći i sigurno bezbedniji. Napisali ste da je ”kangu” prodat u preko 10 miliona primeraka. Prodat je u preko milion primeraka. To je velika razlika. Oduševio me je novi 3,0 V6 dCi motor. Pored velike snage ispunjava i Euro 6 normu što je izuzetno dostignuće.
    ”Klio sport karavan’ nema šanse da je konkurent ”miniju klabmen”. On je konkurent pežou ”207 SW”, škodi ”fabiji kombi” i sličnim modelima.

  2. 2,0 16V – 200KS! samo da klio sport karavan nije konkurent pezou i skodi. to je ko da si reko da je 407 karavan konkurent audiju rs6 avant.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here