AC Schnitzer GP3.10 TNG V10 kupe

0
2789
Image

 

 

Iz tjuning firme AC Schnitzer stiže nam neuobičajeno ružan proizvod (za ovog tjunera) baziran na BMW-ovom kupeu serije 3.

 

Ovaj modifikovani kupe se može smatrati odgovorom na sličan projekat rivalske kuće G-Power. Radi se o projektu ugradnje V10 motora iz modela M5/M6, sa jednom bitnom razlikom. Naime, primerak iz AC Schnitzera koristi kao pogonsko gorivo TNG (tečni naftni gas).

 

 Image

 

I ovoga puta radi se o automobilu striktno namenjenom za nastup kompanije na salonu u Frankfurtu, a promocija ekološkog goriva u kombinaciji sa obiljem snage najbolja je reklama za AC Schnitzer.  

 

 Image

 

V10 motoru zapremine 5 litara snaga je povećana na 552 KS, dok je maksimalan obrtni momenat sada 540 Nm. Motor može da koristi kao pogonsko gorivo i TNG i benzin, a upotreba gasa ne utiče bitnije na performanse, pa ovaj autromobil ubrzava do 100 km/sat za samo 4,5 sekundi, dok je za ubrzanje do 200 km/sat neophodno 13,9 sekundi.

 

 Image

 

S obzirom da se radi o primerku za salon automobila ljudi iz AC Schnitzera nisu objavili puno detalja. Treba izdvojiti da se za zaustavljanje vozila brinu 8-klipna kočiona klešta napred i 4-klipna pozadi. Upravljivost i ležanje je poboljšano zahvaljujući podesivom trkačkom ogibljenju razvijenom na stazi Nurburgring Nordschleife. Karoserija je ozbiljno modifikovana brojnim usisima za vazduh, hromiranim rešetkama i proširenjima blatobrana od kojih po ružnoći posebno izdvajamo ona pozadi.

 

 Image

 

Zadnji difuzor je dosta neobičnog dizajna i u kombinaciji sa čudnim naplatcima i bojom čini ovaj automobil prilično napadnim i nedopadljivim.

 

1 COMMENT

  1. Malo je ruznjikav,ali cinjenica je to da sa pogonom na gas ima toliko snage..znaci revolucija! Nadam se da ce sada BMW razuveriti one skeptike koji su i dalje protivnici voznje na TNG!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here