Mitsubishi koncept CX

0
2428
Image
NAS SPONZOR

 

 

Ako se neko pita u kom smeru bi se mogao razvijati izgled novog Colt-a, odgovor bi mogao naći u koncept vozilu CX koji će Mitsubishi prikazati na predstojećem salonu u Frankfurtu.

CX deli izgled prednjeg kraja sa željno očekivanim modelom Lancer Evo X, ali i transmisiju sa dvostrukim kvačilom. Ono što je jedinstveno za CX koncept jeste savremeni 1.8 lit. dizel motor.

Radi se o novom dizel motoru sa 134 KS, koje razvija pri 4000 ob/min. Motor krasi i lep obrtni momenat od 280 Nm pri niskih 2000 ob/min, prvenstveno zahvaljujući varijabilnoj geometriji turbine. U kombinaciji sa filterom čestica dobija se ekološki prihvatljiv Euro 5 motor. 

 

 Image

 

Motor je uparen sa Mitsubishijevom (SST) sportskom transmisijom sa duplim kvačilom što je japanski ekvivalent VW-ovom DSG menjaču.

CX je kompaktno vozilo dugo 4,1 metar i široko 1,75. Vozilo ima visok klirens i 4WD sistem, ali će kao i kod SX4 verovatno bii opciono raspoloživ kupcima kada finalna verzija automobila bude ponuđena kupcima.

 

 Image

 

CX koncept je brižljivo planiran projekat, a Mitsubishijeva strategija se bazira na trenutnim prognozama budućnosti pogonskih goriva. U skladu sa iznetim, novi automobil će kada je u pitanju Evropa dobiti dizel motor, japansko tržište hibrid, dok će tržište južne Amerike, prvenstveno Brazil, dobiti vozilo sa pogonom na bio-gorivo.

 

Image

 

Mitsubishi je upravo objavio da je prodaja u julu porasla za 6,9 posto u odnosu na isti period prošle godine, između ostalog zahvaljujući novom Outlanderu. Novi Evo X prevashodno bi trebao uticati na imidž kompanije, od koga se naravno indirektno očekuje dodatno povećanje prodaje. Što se tiče koncepta CX, već na Frankfurtskom salonu se očekuje potvrda da li će ovaj zanimljivi automobil doći do proizvodnih traka. 

 

Prethodni tekstJoš jedan osvrt: 2009 Opel Vectra
Sledeći tekstFiat Grande Punto Van

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here