Nove tehnologije: Mitsubisi Lancer EVO

0
3314
Image
NAS SPONZOR

 

 

Mitsubishi vredno radi na novoj generaciji Lancera EVO otkrivajući povremeno pokoji detalj o ovom izuzetnom automobilu.

 

Ono što bi novoj generaciji Lancera EVO trebalo dati prednost u odnosu na konkurenciju jesu nova tehnološka rešenja transmisije i upravljanja vozilom.

EVO će krasiti potpuno novi sistem pogona pod oznakom S-AWC (Super All Wheel Control) koji će koristiti veliki broj senzora, koji prenose prikupljene informacije ka Active Yaw Control (kompjuterski kontrolisan zadnji diferencijal) i aktivnom centralnom diferencijalu kako bi optimalno preneo snagu na podlogu. Jedno od glavnih unapređenja je i povećana stabilnost prilikom kočenja što je bila jedna od glavnih mana prethodne generacije.

 

 Image

 

Mitsubishi je potvrdio i da će na novoj generaciji primeniti sistem transmisije sa duplim kvačilom što će omogućiti promenu stepena prenosa bez prekida u prenosu snage. Kao i VW DSG sistem, nova transmisija će omogućiti bolje ubrzanje i veću ekonomičnost. Nova transmisija će imati tri moda: Normal, Sport i S-Sport.

 

 Image

 

Predstavljanje novog Lancera se očekuje već za Tokijski salon automobila, a na istom salonu biće predstavljen i glavni konkurent Subaru Impreza WRX STi. Pored njih pažnju javnosti će zaokupiti i super automobili: Lexus LF-A i Nissan Skyline GTR. Jedva čekamo!

Prethodni tekstVolvo S60 Flexifuel po prvi put u FIA WTCC
Sledeći tekstNove fotografije: Porsche Panamera

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here