Prvo startna pozicija za Peugeot na Le Mans 2007

0
2861
Image
NAS SPONZOR

 

Drugi dan kvalifikacija nije doneo ništa novo kada su u pitanju plasmani zbog mnogo kišnih padavina, ali je ovakvo vreme timovima pružilo priliku da isprobaju razne taktike za slučaj da kiša pada i tokom trke.

Kako je kiša onemogućila pokušaje da se postavi neko konkurentno vreme, jučerašnji rezultati su nam dali i poredak na startu 75. Le Mans trke. Prvi na startu će biti vozači Peugeot 908 sa rednim brojem 8, dok će drugo mesto u prvom startnom redu pripasti vozačima Audi Sport North America R10 TDI sa rednim brojem 2.

Image

I drugog dana kvalifikacija je bilo prekida, a i same kvalifikacije su završene 5 minuta pre kraja, kada su sudije istakle crvene zastave zato što je PSI Experience Corvette C6R ostala na stazi nakon što je vozač izgubio kontrolu i udario automobilom u ogradu. Peugoet sa rednim brojem 7. je izleteo na krivini Arnage, koja je tokom treninga bila najčešće mesto za izletanje. Peugeot tim je automobil nakon izletanja Marc Gene-a, odšlepao u garažu kako bi se sva oštećenja sanirala pre subotnje trke. I konkurenti iz Audija su imali neugodne situacije, a najopasnija je bila kada je Emanuelle Pirro pokušao da preseče drugu Ford šikanu i bukvalno lansirao Audija u vazduh. Pirro je odmah posle incidenta skrenuo pravo u bokseve gde je utvrđeno da je automobil neoštećen.

Aston Martini su bili najbrži u GT1 klasi, a tome je doprinela i činjenica da su u Corvette timu odlučili da uopšte ne učestvuju u drugom delu kvalifikacija kako bi sprečili neko eventualno oštećenje automobila. Isti tako su postupili i vozači GT2 tima Scuderia Ecosse. Da su bili u pravu, potvrdio je Jean-Luc Blanchemain, koji je vozeć za Luc Alphand Adventures tim u Corvette C5-R izleteo samo nekoliko trenutaka nakon Peugeota 908, na istoj krivini. Rezultat udarca je značajno oštećenje prednjeg dela automobila.

U GT2 klasi najbrži su bili vozači Porsche automobila – prvo mesto su osvojili vozači Autorlando tima ispred Imsa Performance Matumut tima.

Kao što smo rekli, vodeće pozicije su nepromenjene, pa će u P1 klasi prvi na startu bili vozači #8 Team Peugeot Total 908, u P2 klasi su to #33 Team Barazi Epsilon Zytek 07S/2. Kod GT automobila, u GT1 klasi prvi su #008 AMR Larbre Competition Aston Martin DBR9, a u GT2 #87 Team Scuderia Ecosse Ferrari F430 GTC.

Trka počinje u subotu, 16. juna u 15 časova. Direktan prenos možete posmatrati na Motors TV ili ukoliko nemate tu mogućnost, možete slušati Le Mans radio.

 

Prethodni tekst“Audi Kula” u centru Le Mans-a
Sledeći tekstBMW: Audi nije pretnja za nas
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here