FIAT i Bertone predstavljaju novi koncept

0
2879
NAS SPONZOR

Bertone će predstaviti novo koncept vozilo sa značkom FIAT-a na predstojećem Ženevskom salonu automobila.

Ovim Bertone nastavlja tradiciju saradnje sa Fiatom započetu pre 80 godina. Koncept futurističkog izgleda biće baziran na Fiatovoj Pandi sa motorom od 100 KS, a koristiće aluminijjumsku konstrukciju šasije i posebnu plastiku za određene delove karoserije.
Ispod privlačne spoljašnosti nalazi se identičan motor iz pomenute Pande. U pitanju je 1,4 lit. 16V Fire sa 100 KS koje razvija pri 6000 ob/min, dok je maksimalni obrtni momenat 131 Nm pri 4250 ob/min. Maksimalna brzina Pande je 185 km/sat, dok je ubrzanje do 100 km/sat 9,5 sekundi. S obzirom na oblik i materijale karoserije ovaj kupe kabrio bi trebao biti dosta brži.

Kada je već reč o Bertoneu, postoje informacije da Fiat sprema plan za oporavak ove kompanije za dizajn i proizvodnju automobila, koja je u priličnim finansijskim problemima. Navodno, rešenje bi bilo osnivanje nove kompanije koja bi proizvodila kupe kabriolete u maloj serije, ali pod imenom Lancia. Prema tome, možda bi ovaj koncept mogli posmatrati kao najavu novog automobila.

Prethodni tekstToyota nastavlja sa razvojem hibridnih vozila
Sledeći tekstBlago osveženi Porsche 911 za 2008.

1 COMMENT