Početna Vesti Auto Noviteti Mali Land Rover do kraja 2008.

Mali Land Rover do kraja 2008.

0
2801

Intervju magazina Autocar sa direktorom Land Rovera, Matthew Taylorom nam je otkrio da ova kompanija radi na novom baznom modelu koji bi bio pozicioniran ispod modela Freelander.

Matthew Taylor: "Moramo odlučiti kako bi mali Land Rover trebao izgledati, proceniti profitabilnost i obim proizvodnje koji bi bio adekvatan tržišnim prilikama. Po trenutnim prilikama cena bi se trebala kretati oko 12500 funti".

Inicijalni planovi su bili da automobil bude baziran na Land Roverovoj L315 Freelander platformi koja je razvijena u saradnji sa kompanijom Volvo. Ipak poslednje informacije govore da bi Fordova C1 platforma mogla biti verovatnija. Da bi se troškovi zadržali pod kontrolom delovi novog malog Land Rovera biće zajednički sa Ford i Volvo vozilima koja koriste C1 arhitekturu za modele Focus i S40. Platforma nudi mogućnost ugradnje pogona na prednje točkove, kao i pogona na sve točkove, a tu je i mogućnost ugradnje 4, 5 i 6-cilindričnih motora.

Projekat koji je pozant i pod imenom Landie bi trebao biti kompletiran do kraja 2008 godine, a novi kompaktni SUV će biti prikazan otprilike u isto vreme kao i takmaci iz BMWa, Mercedesa, VW i Audija.