Renault na Salonu automobila u Parizu 2006

0
2629
Image

Renault će predstaviti tri nova koncept vozila koja će se uskoro naći u serijskoj proizvodnji u skladu sa Renoovim planom pod nazivom Renault Commitment 2009.

Reno će predstaviti Twingo, Koleos i Nepta koncept modele.

Twingo koncept predstavlja najavu novog modela, koji u prodaju ulazi naredne godine i koji će biti fokusiran na mladalačke trendove, sport i muziku. Novi model će koristiti potpuno novi 1,2l TCE motor (TCE – Turbo Control Efficency, Turbo Kontrolisana Efikasnost). Četvorocilindrični 1,2 l 16V turbo motor razvija 100KS koje razvija na 5500 obrtaja, a maksimalni obrtni moment je 145Nm na 3000 obrtaja. Menjač koji se isporučuje uz ovakav motor bi trebalo da bude šestostepeni manuelni.

ImageImage

Unutrašnjost automobila je pretrpana svim mogućim tehnološkim novotarijama: Bluetooth, Apple iPod konektor, Nokia Smartphone konektor, USB port, miks pult na komandnoj konzoli, grafički displeji, itd.

Koleos koncept je Renoovo viđenje Nissan Murana. “Koncept” vozilo čak veoma i podseća po bočnoj konturi na Nissana. Početak prodaje se planira za 2008. godinu. Sam koncept automobil koristi poznati 2,0 dCi motor i pogon na sva četiri točka. LED diode su na konceptu zamenile klasične izvore svetala, a montirani 19” točkovi su zbog boljeg izgleda vozila.

ImageImage

Napta koncept je, možda, i najsmeliji pokušaj koji će biti predstavljen u Parizu. Više detalja o Napta kabriolet konceptu pročitajte u našoj skorašnjoj vesti o ovom automobilu.

1 COMMENT

  1. TCE TCE-om se smanjuje radni vijek motora…

    P.S. Nisam znao da se počela ugradjivati i na benzinske motore. 🙂

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here