Četvrto Peugeot nadmetanje dizajnera

0
3320
Image
NAS SPONZOR

Na Salonu automobila u Parizu Peugeot će pokrenuti četvrto takmičenje dizajnera. Da se podsetimo, na ovom takmičenju je pobedio i Marko Luković iz Srbije sa svojim Moonster konceptom 2001. godine.

Novi konkurs će biti poziv dizajnerima širom sveta da pošalju svoje radove. Šest slova sumiraju poruku ovogodišnje teme za dizajnere P.L.E.A.S.E (Pleasure – zadovoljstvo, Lively – živahnost, Efficient – efikasnost, Accessible – pristupačnost, Simple – jednostavnost i Ecological – ekologija).

Kao i prethodnih godina, pobednički dizajn će biti predstavljen na Salonu automobil u Frankfurtu 2007. godine. Pobednika čeka nagrada od 6000 evra, a minijaturna verzija njhovog rada će biti masovno proizvedena. Kao bonus, pobednički dizajn će se pojaviti i u video igri za Xbox 360.

Takmičenje je otvoreno za sve starije od 14 godina, a radovi će se podnositi putem sajta www.peugeot-concours-design.com. Učesnici mogu poslati onoliko radova koliko žele, a svaki rad mora biti propraćen sa nekoliko crteža ili 3D modelom, plus propratni tekst obrazloženja rada. Radovi će se primati od 16. oktobra do 4. decembra.

Image

Žiri će sačinjavati Frederic Saint-Geours, izvršni direktor kompanije Peugeot automobili, ljudi iz njihovog dizajn centra i predstavnici kompanije Xbox. Žiri će procenjivati svaki rad na osnovu kreativnosti, originalnosti, adekvatnosti u odnosu na zadatu temu nadmetanja i kvaliteta rada.

Image

U prvom krugu nadametanja biće izdvojeno 30 najboljih radova i postavljeno na sajt www.peugeot-concours-design.com, gde će publika imati priliku da glasa za svoje favorite. Nakon glasanja biće odvojeno 10 kandidata i prikazano na sajtu pre konačne odluke.

Image

Tokom protekla 3 nadmetanja Peugeot je primio skoro 9000 radova od 6300 dizajnera. Prethodni pobednici su Marko Luković iz Srbije sa "Moonster" konceptom (2000-2001), Stefan Schulze iz Nemačke sa radom "Peugeot 4002" (2002-2003) i Andre Costa iz Portugala sa konceptom "Movie".

Prethodni tekstCitroën C-Métisse koncept
Sledeći tekstNovi Pajero za Salon automobil u Parizu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here