ChampCar, Molson Indy Vancouver

0
4380

Vankuver, 25. Jul 2004.

Ono što je počelo kao šetnja kroz park za aktuelnog šampiona Pola Trejsija (#1 Indeck Ford-Cosworth/Lola/Bridgestone) moglo je da se pretvori u debakl ali se ipak sve dobro završilo, 28. pobedom u karijeri i još pred svojom publikom.

Krenuo je sa pol pozicije i bio prvi do kraja trke. Jedinu pravu konkurenciju mu je pravio trenutni lider u šampionatu, Sebastian Burdas (#2 McDonald Ford-Cosworth/Lola/Bridgestone) koji ga je pratio u stopu. To je sve trajalo do prvog odlaska u boks. Posle izlaska je napravio prednost od oko 20 sekundi. Drugi odlazak u boks je bio rutinski odradjen i Trejsi je izasao i zadržao prvo mesto. Ali onda nastaje drama. Tehničari su pregledali rezervoar za gorivo (metanol) iz koga se sipa metanol u automobile i ustanovili su da nisu dovoljno sipali i da Trejsi ne može da završi trku ako ne dodje u boks na dolivanje metanola. Trejsi je u tom trenutku imao nekih 12 sekundi prednosti u odnosu na Majkla Žurdana Jr. (#9 Gigante Ford-Cosworth/Lola/Bridgestone). Tada je dobio poruku od tima da mora da napravi prednost od 25 sekundi pre odlaska u boks da bi zadrzao poziciju. Trejsi tada krece u napad i voznju na ivici zileta i postiže najbolja vremena. Jednom prilikom je u šestoj krivini dotakao zaštitnu barijeru od guma, srećom bez posledica. U boks je otišao sa 28.2 sekundi prednosti. Dolili su mu potrebno gorivo, izašao je na stazu ispred Žurdana i pobedio sa 5.5 sekundi prednosti. Zatim se zaustavio u prvoj krivini u pozdravio domaću publiku. Ovom pobedom popeo se na treće mesto u generalnom plasmanu.

Ova trka je uspešna bila i za RuSPORT tim, njihovi vozači su završili na drugom, odnosno trećem mestu. Četvrti je bio Bruno Žunkeira (#6 PacifiCare Ford-Cosworth/Lola/Bridgestone), a peti, vodeći u šampionatu, Sebastian Burdas (#2 McDonald Ford-Cosworth/Lola/Bridgestone).

U nastavku teksta kompletan rezultat trke, poredak u šampionatu, galerija, zanimljivosti. Jedna od zanimljivosti ovog vikenda je bio je i štand jednog od lidera u industriji grafičkih karti za PC računare, kanadskog ATija. Istu ovakvu akciju su organizovali i u Torontu pre par nedelja. Sem posetilaca trke tu je bilo i poznatih ličnosti, kao i vozača, a jedan od domaćina je bio i Pol Trejsi.Organizovana je nagradna igra u kojoj je pobednik dobijao vožnju u zvaničnom pejs karu (pace car).
http://www.champcarworldseries.com/Paceteam/Cars.asp

Naravno kakva bi to priča o grafičkim kartama bila da nije bilo i takmičenje u simulacijama vožnje gde je pobednika čekao Radeon X800pro.

Rezultati trke:
http://www.champcarworldseries.com/Results/SessionResults.asp?ID=1364

Generlalni plasman u šampionatu:
http://www.champcarworldseries.com/Results/Standings.asp

Galerija sa trke:
http://www.champcarworldseries.com/Event/EventPhotos.asp?EventID=504&GalleryDay=7%2F25%2F2004&AbsolutePage=1&PageMode=RACE

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here