Tuning show u Novom Sadu

0
3421

Prošle nedelje u na otvorenom prostoru Novosadskog sajma održana je treća po redu izložba tjuning automobila. Pored mnogobrojnih domaćih učesnika, bili su prisutni i gosti iz inostranstva, dva automobila iz USA, od kojih je jedan bio izuzetno atraktivan. Reč je Micubišiju Eklips kabrio, istovetnim kao u filmu Fast and Furios, što je bio poseban događaj za posetioce koji su mogli uživo da vide kako se to radi “preko bare”.

Po rečima organizatora domaća vozila mogu da se srede za nekih 7-8 hiljada dinara, a strana za 70-140 hiljada i više. Recimo muzika u jednom Pežou 205 je koštala 8 hiljada evra, a muzička snaga nekih je 8 hiljada Wati, a možda najzanimljivije za taj auto je, kako kaže vlasnik, da posle svakog performasa mora da doteže šrafove na kolima jer se svi otpuste. Primetili smo i Opel Suzu gde je vlasnik napravio da se vrata otvaraju na gore kao kod Lamborginija.
Ideja organizatora ove izložbe je da negde u septembru organizuje i prvi noćni tuning šou i da krene sa trkama na 400 metara. Što bi značilo za sve zaljubljenike u brzinu mogućnost da se legalno i bezbedno oprobaju. Znači izađi i pokaži šta znaš, jedan na jedan. Takve trke se održavaju svuda u Evropi i služe da usmere mlade ljude da se ne trkaju po ulicama, već na mestima kao što su aerodromska pista, trkačka staza gde je za to bezbedno

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here