13600 km testa za novu Mercedes E klasu

0
2764
ec.jpg

 

Mercedes će povodom lansiranja nove E klase, 10. juna, organizovati jedan veoma specifičan promotivni konvoj, koji će se sastojati od 33 automobila E klase. Konvoj kreće iz Pariza 21. oktobra, a cilj je da stigne do Pekinga za 26 dana.

Prva interkontinentalna trka je vožena pre 99 godina, a startovala je baš na dan lansiranja nove E klase, 10. juna. Trka je trajala 62 dana, a novi Mercedesi E klase će pokušati da taj put prevale za samo 26 dana.

Konvoj će sačinjavati 33 potpuno serijska automobila E klase. 30 automobila će biti E 320 CDI, dok će tri modela E 320 BLUETEC takođe biti prisutna. Jedan deo automobila će biti opremljen i 4-MATIC sistemom za pogon na sva četiri točka. BLUETEC motori su dizel motori koji veoma malo zagađuju okolinu. BLUETEC modeli će biti dostupni kucima u SAD od jeseni 2006, dok će kupci u Evropi morati da čekaju 2008. godinu kada će početi isporuka takvih modela u Evropi.

13600 kilometara dugačka ruta će voditi konvoj kroz osam država, a konvoj se očekuje u Pekingu 17. novembra kada počinje veliki sajam automobila u Pekingu – AutoChina 2006. Za ovu priliku biće potrebno čak 330 vozača i Mercedes Benz će omogućiti prijavljivanje za ovaj poduhvat. Prijavljivanje će biti omogućeno sa početkom leta 2006. na sajtu www.e-class-experience.com.

Konvoj će put prevaliti u pet etapa. Prva, 3400 km dugačka, je od Pariza preko Štutgarta, Berlina i Varšave pa do Sankt Petersburga. Druga, od 2700 km, prolazi kroz Rusiju i druge manje bivše Ruske republike. Nakon Jekaterinburga, konvoj prati originalnu rutu prve internacionalne trke. Treća etapa u dužini od 2500km kreće iz Qostanai-ja i preko glavnog grada Kazakhstanije Astane pa preko Tian Shan planina. Četvrta etapa od 3100km prolazi kroz divlji zapad Kine. Peta, i finalna, etapa je dugačka 1900km i ona pored Žute reke, dela Gobi pustinje i Mongolskih predela vodi ka Pekingu.

1 COMMENT

  1. Some time ago, I did need to buy a good car for my firm but I didn’t have enough cash and couldn’t order anything. Thank God my dude proposed to try to get the http://www.lowest-rate-loans.com at reliable bank. Hence, I acted that and was happy with my sba loan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here