Saleen ipak prvi u Doningtonu

0
3274

Karl Wendlinger i Jaime Melo su pobedili po prvi put u 2004 FIA GT Šampionatu koji se se vozio u Doningotonu. Trka je bila prepuna akcije, a Ferari 575 koji je vodio većim delom trke je zbog loše pit-stop strategije pred kraj trke došao u situaciju da mora da vozi jako sporo da bi imao dovoljno benzina do kraja trke, što je automobil Br. 5 Vitaphone Saleen iskoristio i pretekao ga u poslednjim krugovima trke.

Saleen koga voze Alzen i Bartels je startovao ovu trku sa začelja kolone zbog toga što je stavljen novi motor. Lazen i Bartels su tokom cele trke vozili veoma dobro i na kraju uspeli da preteknu prvoplasiranog Ferrarija 575. Međutim, u žaru borbe Saleen je 500m pred kraj trke pokšao da se ugura u krivinu ispred NGT Poršea GT3, koga je vozio drugoplasirani u NGT Luhr, koji nije mogao dovoljno da zakoči i udraio je u Saleen-ov zadnji levi točak i polomio mu poluosovinu. Time je vozač Saleena izgubio prvo mesto u zadnjih 500m trke i poklonio ga JMB timu. Babini i Peter su osvojili treće mesto za tim GPC Giesse. Nakon trke su se oglasile i sudije koje su dodelile 5min kazne Wendliger/Melo posadi i time ih vratili na 6. mesto.

U NGT Stephane Ortelli i Emmanuel Collard su pobedili ispred Maassen/Luhr , a treće mesto je pripalo Mullen/Cocker, sve tri tima na podijumu su bila za volanom 996 Porshe GT3 RSR automobila. Luhr/Massen Porše je bio u vođstvu većime delom trke, međutim zbog probušene gume auto br. 50 je preuzeo vođstvo i na kraju pobedio.

Poredak u GT klasi
1. Cappellari/Gollin 45
2. Bobbi/Gardel 37
3. Alzen/Bartels 30

Poredak u NGT klasi
1. Ortelli/Collard 48
2. Maassen/Luhr 46
3. de Simone/Pescatori 36

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here