Loeb najbrži u Turskoj

0
3156

Sebastijan Loeb je četvrti put ove sezone najbrži, ovog puta na makadamu. Drugo mesto je zauzeo Markus Gronholm, a treće Peter Solberg. Loeb je na ovom reliju bio u vođstvu od samog početka što je bilo posebno teško obzirom da je kao vodeći u plasmanu prvog dana nastupao kao prvi na brzincu i to obično donosi kašnjenja. Srećom podloga je bila vlažna i to je donelo Loebu prednost umesto da gubi vreme u odnosu na ostale vozače i time zauzeo prvo mesto koje je zadržao do samog kraja relija. Ovo je Sebastijanova osma pobeda na nekom WRC reliju, a Citroen je drugi put uzastopno u Turskoj osvojio prvo mesto i time povećao svoje vođstvo u generalnom plasmanu konstruktora čemu je doprinelo i Saincovo osvajanje četvrtog mesta.

Gronholmova prva pobeda sa 307 automobilom se ni ovog puta nije dogodila usled gomile problema koje je ova posada imala. Markus je na početku bio nezadovoljan ponašanjem automobila, a vođstvo koje je imao na dva brzinca ispred Loeba je izgubio nakon incidenta u kome je izgleda čelična šipka prošla kroz pod automobila i sedište i udarila suvozača. Posle udarca Gronholm je morao da stane da se uveri da Timo nije teže povređen i time izgubio dragocene sekunde. Hari Rovanpera je imao jako brze vožnje i ugrožavao je Solberga, međutim automobil je otkazao i Hari je morao da odustane.

Solberg je jedini vozač ove godine koji je na svakom reliju osvajao poene, a uz dve pobede i dva plasmana među najbolja 3 on zauzima drugo mesto u generalnom i pokušava da odbrani prošlogodišnju titulu. Solberg je imao nesreći da naleti na vodenu prepreku koja nije bila upisana u radaru i dobro ošteti prednji kraj automobila i time uspori svoj tempo do odlaska u servis. Sa šest osvojenih brzinaca, baš kao i Loeb, Solberg je sve vreme napadao i završio na trećem, jako blizu drugoplasiranom Gronholmu. Miko Hirvonen je osvojio šesto mesto.

Duval je ovog vikenda vozio brzo i uz nekoliko problema uspeo je da osvoji 5. mesto, dok je Martin imao velikih problema i završio reli na 24. mestu.

Micubiši je opet imao dosta problema sa automobilom, Panici je odustao rano zbog problema sa elektrikom, dok je Gali zauzeo 10. mesto i pored problema sa turbo punjačem i osvojio 1 poen za Micubiši.

I ovog puta su privatnici osvojili poene, Tuohino je Fokusom WRC osvojio 7. mesto, a mladi Warmbold je osvojio 8. mesto.

Kompletni rezultati se nalaze na forumu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here