F1: Zauber još jedan korisnik Honde

0
201

Ekipa Zauber će 2018. godine koristiti Hondine motore i tako postati druga ekipa u šampionatu koja koristi agregate iz Japana. Pored motora iz Honde, Zauber naredne godine počinje sa korišćenjem Meklarenovih menjača.

Meklaren i Honda su sklopili dogovor da ekipa iz Vokinga ima ekskluzivnost kada je reč o agregatima, ali to će se naredne godine promeniti. Pored Meklarena, Honda će biti i u bolidima Zaubera, a pored ovoga ekipa će koristiti i menjače iz Meklarena. Zauber je testirao i aerodinamične delove iz Meklarena tokom ranijih trkačkih vikenda i testiranja pa se tako čini da Zauber postaje rezervna ekipa Meklarena! Ovaj dogovor sa Hondom praktično je i kraj Zauberove povezanosti sa Ferarijem koja datira još od 2006. godine kada je BMW izašao iz F1 i vratio Zauberu ime. Pre ovoga Zauber je koristio Fordove i Mercedesove motore.

Honda je od samog povratka u F1 u problemu i Meklaren je vidno jedan od najslabijih ekipa, a ove sezone je forma izuzetno loša jer neke trke nisu uspeli čak ni da startuju, a kvarovi na trci se gotovo podrazumevaju. Koliko su slabi u tom tehničkom segmentu govori i podatak da je drugi vozač ekipe, Vandorne iskoristio već četiri agregata i da je na čestvrtoj trci koristio peti agregat čime je već zaradio kaznu od 15. mesta na predhodnoj trci u Rusiji. Dobijanje još jedne ekipe je preko potrebno Hondi kako bi radila na razvoju svoje pogonske jedinice i tako eventualno uhvatila korak i prestala da bude predmet ismevanja, ne samo fanova, već i svojih vozača, a pogotovu Alonsa koji preko radio veze ne bira reči kada govori o slabim perfromansama agregata.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here