Seul: 2017 Ssangyong Rexton

0
1100
NAS SPONZOR

SsangYong je predstavio novi veliki SUV Rexton na Sajmu automobila u Seulu, a prodaja u Evropi kreće na jesen. Glavni aduti novog Rextona su prostranost, konkurentna cena, bogata oprema i velika vučna sposobnost.

Automobil je dugačak 4850mm, širok 1920mm, a međuosovinski razmak mu je 2865mm. Rexton će biti ponuđen u konfiguracijama sa pet i sedam sedišta, a sve verzije će imati pogon na svim točkovima.

17ssangyong rexton1

 

U najavi su dvolitarski benzinski motor od 225KS i 2,2 litarski turbodizelski agregat koji proizvodi 185KS i 420Nm. Oba agregata su nešto jača nego do sada, a za sada nisu objavljeni podaci o potrošnji goriva.

Pogonski sistem veći deo vremena koristi samo zadnje točkove, a u slučaju da vozilo naiđe na klizavu površinu, aktivira se i pogon na prednjim točkovima. Menjač je izvorno Mercedesov sedmostepeni automatik, a početne verzije će stizati sa šestostepenim manulenim menjačem.

17ssangyong rexton2

Kabina je, poput eksterijera, urađena u stilu manjeg Tivolija. U osnovnom paketu dobija se ekran dijagonale osam inča, a u bogatijim paketima ekran dijagonale 9,2 inča. Podrazumevaju se tehnologije Apple CarPlay i Andorid Auto za povezivanje mobilnih uređaja, a vozaču će pri parkiranju pomagati sistem koji prikazuje okolinu vozila iz ptičije perspektive. Unutar instrument table smešten je još jedan displej, dijagonale sedam inča.

17ssangyong rexton3

Osećaju luksuza doprinose površine na presvučene napa kožom. U ponudi će biti i dvozonski klima uređaj i automatsko otvaranje vrata na prtljažniku radom elektro-motora kada se ključ nalazi u blizini duže od tri sekunde. Tu je i novi bezbednosni paket koji obuhvata devet vazdušnih jastuka i upozorenje na bočni saobraćaj.

Prethodni tekstŠkoda Vision E koncept
Sledeći tekstKia Stinger do 100km/h za 4,9 sekundi