BG Sajam 2017: Opel i nova Insignia

0
244

Opel je na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu startovao sa najnovijim modelom, koji je tek stigao sa sveže prezentacije u Ženevi.

Štand je tradicionalno otvorio direktor Opela za Srbiju, Bugarsku, Makedoniju, Crnu Goru i Albaniju, g-din. Dragan Nenadović. Pred publikom i novinarima šef Opela za ovaj region govorio o bitnim stvarima koje su se nedavno dogodile, ali i o važnim događajima koji nas čekaju u bližoj budućnosti.

opel02

Nova Insignia je bila centar te priče, jer u ovom momentu predstavlja vrhunac Opel ponude i mogućnosti ovog proizvođača. U pitanju automobil fantastičnog izgleda koji poseduje izraženiju sportsku eleganciju velikog kupea. Arhitektura je potpuna nova, bezbednosni sistemi koje poseduje su na najvišem nivou, uz komfor karakterističan za velike Opel limuzine. Pored dizajna, nova Insignia donosi i veliki broj „hardverskih“ promena, od kojih su neke dugo očekivane. Prva stvar na tom spisku je uvođenje potpuno novog 8-brzinskog automatskog menjača, koji sada konačno omogućava karkteristike koje su imali neki Insignia konkurentni.

opel03

U pitanju je potpuno novi menjač sa oznakom 8L90 M5U, koji je namenjen za modele sa zadnjim pogonom ili sa 4×4 pogonom koji više snage prenose na zadnju osovinu – dakle baš ono što se traži. Ovaj menjač je kompaktan i dosta lagan za ovaj tip sistema, što doprinosi programu smanjenje ukupne težine vozila. Kada je 4×4 pogon u pitanju, tu je i nova generacija pogona na sve točkove sa „vektorisanjem“ obrtnog momenta, odnosno mogućnošću da konstantno prebacuje snagu na točak koji ima najviše prijanjanja. Ponuda motora se deli na tri benzin i tri dizel verzije. Benzin je u opciji 1.5 SIDI sa 140 i 165 KS, odnosno najjači 2.0 SIDI sa 260 KS. Dizel motori su poznati iz nove Astre, dakle 1.6 CDTI sa 110 KS i 136 KS. Najjači dizel bi trebao da bude 2.0 CDTI sa 170, što deluje nešto „tanje“ u odnosu na prethodne varijante ovog motora, pa za sada nije još sigurno da li će ovaj motori biti u ponudi kao što je planirano.

opel04

Od ostalih noviteta, značajno je pomenuti novu generaciju Opel IntelliLux LED® matriks farova, kao i novu verziju ultramodernih sistema vozačke asistencije i prefinjenog „head up“ displeja. Sveukupno, nova Insignia Grand Sport impresionira sjajnom agilnošću, povećanim kabinskim prostorom i izuzetnim odnosom „uloženo-dobijeno“, što je čini ozbiljnim izazivačem čak i za pripadnike premijum brendova.

opel05

Da, cene nove Opel Insignije Grand Sport startuju od 20.080 evra, što je stvarno dosta zanimljiva cena za ovako atraktivan automobil. Pored novog modela Insignia, posetioci će na Opel štandu u Hali 4 Beogradskog sajma imati priliku da vide i ostale veoma sveže modele ovog proizvođača, kao što su Astra, Astra Sports Tourer, Meriva, ADAM, Corsa, MOKKA X i Zafira.

opel06

Naravno, aktuleni su posebni popusti i načini finasiranja za sve one koji žele da svoj novi Opel automobil kupe upravo na sajmu.

{gallery}/media/jw_sigpro/users/0000000079/Sajam17opel{/gallery}

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here