DTM: Otvorena sezona u Dizeldorfu

0
4455
Image
NAS SPONZOR

 

 

DTM je uvek privlačio veliku pažnju javnosti, a svoju popularnost u Nemačkoj je imao priliku da dokaže na svečanosti u Dizeldorfu posvećenoj otvaranju nove sezone 9 aprila na stazi Hokenhajm.

 

Odziv poklonika ovog sporta i stanovnika Dizeldorfa, željnih spektakla, bio je više nego fantastičan. U centru grada se okupilo preko 138.000 ljudi želeći da vidi i čuje DTM mašine u akciji. Gradonačelnik Dizeldorfa je oduševljen odzivom građana izjavio da je želja grada organizacija jedne DTM trke za koju se već radi studija.

 

 

22.jpg

 

 

U Dizeldorfu se DTM pokazao ponovo kao šampionat otvoren prema gledaocima i ljubiteljima ovog sporta. Svi oni su imali mogućnost da priđu automobilima, sednu u njih, razgovaraju sa vozačima koji su im delili autograme i naravno slikaju se sa njima.

Sa danas održane manifestacije treba izdvojiti nastup bivše članice grupe Spice Girls Melanie C i irsko/nemačkog benda „Reamonn„. „Reamonn“ su premijerno nastupili sa novom zvaničnom pesmom DTM šampionata „Starting to live“.

 

 

3.jpg

 

 

Od onih momenata koje ipak primarno interesuju ljubitelje auto-moto sporta treba izdvojiti demonstraciju moći DTM mašina Audija i Mercedesa na specijalno pripremljenoj stazi u centru grada dužine 800m. Pored trkačkih automobila predstavljen je i zvanični sigurnosni automobil Audi RS4, dok je oldtajmer Auto Union Type D „Srebrna strela“ iz 1938 čitavom performansu dao dozu nostalgije.

 

 

4.jpg

 

 

Večer pre manifestacije na ulicama, organizovana je zabava u „Altes Kesselhaus“ na kojoj su bili prisutni i glumica Veronica Ferres i Cora Schumacher, koja će se takmičiti u šampionatu Seat Leon Supercopa koji će kao partner pratititi trke DTM šampionata.

 

 

5.jpg

Mattias Ekstrom: „Mislim da je cool da DTM održava manifestacije po gradovima kao što je Hamburg prošle i Dizeldorf ove godine. Atmosfera je sjajna, a bilo je prisutno zaista mnogo ljudi

 

Heinz Harald Frentzen: „Za mene je ovo bio sjajan domaći događaj. Vožnja automobila centrom Dizeldorfa je nešto zaista posebno. Nakon ovog stvarno se radujem još više prvoj trci„.

 

 

7.jpg

 

 

Mika Hakkinen: „Moja ruka je u bolovima. Samo nije razlog vožnja, već potpisivanje autograma.“ 

 

 

 

Prethodni tekstSlovački Audi Q7 sa mađarskim motorom
Sledeći tekstF1: FIA – GPMA: kraj sukoba .

1 COMMENT