Ženeva: Range Rover Velar (VIDEO)

0
676
NAS SPONZOR

Range Rover Velar je četvrti model iz porodice Range Rover, koji je po dimenzijama i tehnologiji u katalogu smešten između modela Evoque i Range Rover Sport. Reč je automobilu od kojeg se očekuje da će biti konkurent Porsche Macanu.

U Roveru kažu da je ovaj model najpribližniji standardnom automobilu, ali da raspolaže očekivanim sposobnostima za vožnju van puteva. Velar ima novi, napredniji dizajn unutrašnjosti, koji će se naći i u sledećoj generaciji modela ove marke.

Velar deli međuosovinski razmak od 2874mm i aluminijumsku arhitekturu sa Jaguarom F-Pace, sa kojim će se i proizvoditi u Jaguar Land Roverovoj fabrici u Solihalu. Za razliku od Jaguarovog modela, Velar ima pogon isključivo na svim točkovima i dolazi sa tehnologijom Terrain Response 2. Maksimalan razmak između gornje ivice pneumatika i blatobrana je 650mm. Velar je dugačak 4,8 metara.

17rangerover velar1

Kupcima će biti ponuđeno šest motora, a svaki se kombinuje sa osmostepenim automatskim menjačem. Osnovni agregat je dvolitarski četvorocilindrični Ingenium dizelski motor u varijantama od 180KS i 240KS. Početni benzinac ima zapreminu dva litra i proizvodi 250KS. Potentnija verzija ovog agregata od 300KS naći će se u ponudi do kraja ove godine.

Najjači V6 dizelski i benzinski motori isporučuju 300KS, odnosno 380KS. Benzinski motor ima kompresor i jedini je bez turba. Sa njim Velar ubrzava od 0-100km/h za 5,3 sekundi. Početni dizelaš je najefikasniji i emituje 142g/km CO2.

17rangerover velar3

Novi SUV je dobio i novi Touch Pro Duo multimedijalni sistem sa dva ekrana dijagonala 10 inča. Broj prekidača i tastera sveden je na minimum, a i komande Terrain Reponse sistema takođe su na ekranu u donjem delu centralne konzole. U Roveru kažu daje čitava unutrašnjost dizajnirana oko ovih ekrana kako bi oni bili što upotrebljiviji.

17rangerover velar4

Land Rover tvrdi da je Velar, pored toga što je najaerodinamičniji Rover do sada, ujedno i najpraktičniji model u svojoj klasi sa prtljažnikom kapaciteta 673 litra i delenjem zadnjih naslona u odnosu 40:20:40. Proizvođač tvrdi da na zadnjim sedištima ima sasvim dovoljno mesta za glave i noge putnika čak i u verziji sa kliznim krovom.

U ponudi je veliki broj trimova i kombinacija boja, uključujuči i varijantu u kojoj nema kožnih površina u kabini. Od tehnologija koje se ističu tu su osetljive površine na upravljaču putem kojih se kontrolišu neke od ključnih funkcija u enterijeru i u vožnji, aktivni zadnji blokirajući diferencijal i otvaranje vrata prtljažnika određenim pokretom.

17rangerover velar2

Vektorska raspodela obrtnog momenta u okviru sistema kočenja je deo standardnog paketa. Ogibljenje napred ima dvostruku viljušku, a na zadnjem kraju integralne veze. Vazdušno ogibljenje je standardno na modelima sa V6 motorima. Sistemom Configurable Dynamics reguliše se čvrstoća ogibljenja, odgovor na gas i intenzitet delovanja servo uređaja.

Prethodni tekstŽeneva: Mitsubishi Eclipse Cross
Sledeći tekstŽeneva: 2017 Renault Captur

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here