Alpine A110 – prve slike

0
161

Renault je objavio prve zvanične slike serijske verzije sportskog modela Alpine A110 uoči premijere na Sajmu automobila u Ženevi. Reč je o dugo očekivanom modelu ekskluzivne Renaultove marke sa centralno smeštenim motorom.

Proizvodna verzija veoma je bliska konceptu Alpine Vision, koji je prikazan prošle godine. Zadržana je lagana aluminijumska karoserija kao i dvostruka prednja svetlosna LED grupa.

17alpine a1101

 

Izmenjeni su samo spoljni retrovizori, koji sada imaju konvencionalniji izgled nego na konceptu. Nije prikazan izgled zadnjeg kraja, ali iz Renaulta uveravaju da neće biti velikih izmena. Izmenjen je i dizajn felni sa karakterističkim plavim kočionim čeljustima i Alpine oznakom.

Izgled unutrašnjosti još nije prikazan. Koncept je u kabini imao TFT ekran, izdignute komande multimedijalnog sistema i zaobljenu centralnu konzolu, ali ostaje da se vidi da li su ti elementi zadržani u serijskoj verziji.

U koncept je bio ugrađen 1,8 litarski četvorocilindrični turbo motor. Inženjeri su ranije najavili da će A110 ubrzavati od 0-100km/h za 4,5 sekundi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here