Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

0
198

Porsche je predstavio Panameru Turbo S E-Hybrid, model za 2018. godinu u kojem se kombinuju snažni V8 benzinski motor i električni sklop pozajmljen iz supermodela 918 Spyder.

Ovo je prvi Porscheov model koji kombinuje oznake Turbo i E-Hybrid, koja bi uskoro mogla da postane standardna za automobile najviših specifikacija kod ovog proizvođača.

17porsche panamerasehybrid1

 

Panamera Turbo S E-Hybrid koristi četvorolitarski V8 agregat i jedan električni motor, koji zajedno isporučuju 690KS i 850Nm maksimalnog obrtnog momenta. benzinski agregat preuzet je iz Panamere Turbo. Deklarisano ubrzanje novog modela od 0-100km/h je 3,2 sekunde, a maksimalna brzina 307km/h.

Električni motor integrisan je sa menjačem, a u ovom slučaju to je osmostepena jedinicia sa dvostrukim kvačilom. Snaga se prenosi na sva četiri točka. U zavisnosti od odabranog moda vožnje, rad menjača i odziv na gas se uglađuju i ubrzavaju.

17porsche panamerasehybrid2

Električni motor dobija energiju iz litijum-jonskog baterijskog pakovanja kapaciteta 14,1kWh u kojem ima dovoljno struje za vožnju na električnu energiju u dužini od 50km. Automobil je dizajniran za vožnju na električnu energiju u većini uslova, ali kada se baterija isprazni do određenog nivoa automatski se aktivira hibridni pogon.

17porsche panamerasehybrid3

Nova hibridna Panamera ima vazdušno ogibljenje, karbon-keramčike kočnice, Sport Chrono paket i felne prečnika 21 inča. Tu je i specijalni dodatni sistem za hlađenje ili grejanje kabine dok se puni baterija.

Automobil stiže na tržište tokom ove godine, kao model za 2018.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here