F1: Predstavljeni Fors Indija, Reno i Mercedes

0
265

Fors Indija, Reno i aktuelni šampion Mercedes, predstavili su svoje bolide za 2017. godinu. Fors Indija je predstavila svoj bolid u Silverstonu, Mercedes je svoj bolid prestavio na samoj stazi u Silverstonu, čak je i napravljeno par krugova, dok je Reno svoj bolid pokazao u Londonu.

Fors Indija je pokazala svoj bolid VJM010 u poslovnom delu trkačkog kompletksa u Silverstonu. Bolid pokreće Meredesov agregat, a vozači za ovu godinu su prošlogodišnji vozač Serhio Perez i nov vozač ekipe, pridošlica iz Manora, Esteban Okon. Ovo je jubilarni deseti bolid koji je napravljen od strane Fors Indije. Sada već očekivano, i Fors Indija ima tzv. “ajkulino peraje” i specifičan prednji kraj, a sve zbog novi pravila. Fors Indija ima lepu sezonu iza sebe i to je bila najuspešnija sezona od kako tim postoji. Četvrto mesto u generalnom plasmanu je pored plasmana donelo i finansijska sredstva koja su omogućila dobru pripremu pred početak sezone. 

17f1 misc forceind

Dan pre Fors Indije je Reno predstavio svoj bolid oznake RS17. Tradicionalne žute boje su tu, ali sada ima dosta dodataka crne boje i bolid izgleda veoma interesantno. Manje više slični detalji su na aerodinamici Renoa, a ono u šta se Reno ove godine mnogo uzda je motor. Agregat treba da nasledi prošlogodišnji agregat koji se nije baš proslavio po performansama. U Renou naglašavaju da su urađene ogromne promene na konfiguraciji agregata. Prošla sezone je bila katastrofalna za Reno, a uspeli su da osvoje samo osam poena što je bilo dovoljno tek za deveto mesto u konkurenciji konstruktora. Pored promene agregata velike promene su se desile i u samom timu, gde je šef ekipe Fred Vaser otišao iz ekipe zbog neslaganja sa menadžmentom. Čak je i Alan Prost angažovan kao savetnik u ekipi, pa za njega treba očekivati sličnu ulogu koju Niki Lauda ima u Mercedesu. Vozačka postava je Džolijon Palmer, od prošle godine, i velika nada za Reno ovo godine, Niko Hulkenberg.

17f1 misc reno

I aktuelni šampioni su predstavili svoj bolid na stazi u Silverstonu. W08 je predstavljen pred Hamiltonom i Botasom, koji je nasledio šampiona Nika Rozerga. Mercedes ja na stazi napravio i par krugova u promo svrhe, a za upravljačem se našao Luis Hamilton. “Prirodno je da bolid izgleda šire, što i jeste, prednji pneumatici su ogromni,” izjavio je Hamilton. “Ima dosta prijanjanja, čak i ovako hladnim uslovima.”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here