2017 Audi RS3

0
215

Audi je osvežio žestoki hečbek RS3 za 2017. godinu manjim vizuelnim izmenama i prerađenim petocilindričnim turbo motorom, što je donelo bolje ubrzanje bez povećanja potrošnje. Automobil će biti predstavljen u martu na Sajmu automobila u Ženevi.

Snaga motora povećana je na 400KS, a maksimalni obrtni momenat na 480Nm u rasponu od 1700 do 5850 obrtaja. Snaga se prenosi na sve točkove preko revidiranig sedmostepenog S-Tronic menjača sa novim mapiranjem i unapređenim kvačilom.

17audi rs3hecbek1

Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 4,1 sekundu, što je za dve desetinke bolje nego kod prethodnika. Maksimalana brzina ograničena je na 250km/h, ali može biti povećana na 280km/h na zahtev kupca. Audi navodi podatak o potrošnji od 8,3 l/100km, što je isto kao do sada, a prosečna emisija CO2 je 189 g/km.

Poboljšani RS3 hečbek dobio je za 20 mm širi prednji kolotrag i niži je od standardnog A3 hečbeka za 25mm. Prečnik čeličnih diskova prednjih i zadnjih kočnica je 310mm, a prednji imaju osmoklipne čeljusti. Kao i do sada, na listi dodatne opreme nalaze se karbon-keramički prednji diskovi. Standardni paket čine felne od 19 inča i pneumatici dimenzija 235/35.

17audi rs3hecbek3

17audi rs3hecbek4

Dinamičke karakteristike vozila mogu se menjati preko Audi Drive Select sistema i opcija: Comfort, Auto i Dynamic. Time se reguliše rad upravljačkog sistema, menjača, odziva na gas i krilaca na izduvnom sistemu. Na listi opcija je tvrđe RS Sport ogibljenje, sa adaptivnim amortizerima.

Novi Audi RS3 hečbek ima preoblikovan prednji branik i prednju masku sa većom RS oznakom. Povećani su i usisnici vazduha, a spliter je naglašeniji. Restilizovana su i prednja svetla i usklađena sa ostatkom A3 linije. LED svetla su deo standardne opreme, a Matrix LED jedinice su deo dodatne opeme. Na zadnjem kraju preoblikovani su gornji spojler, sočiva zadnjih svetala i zadnji branik, sa novim difuzorom i većim ovalnim cevima izduvnog sistema.

17audi rs3hecbek2

Enterijer novog RS3 hečbeka može se obogatiti novim virtuelnim kokpitom koji menja standardnu analognu instrument tablu i donosi posebnu RS postavku sa centralno smeštenim brzinomerom i prikazom jačine G sile i pritiska u pnemuanticima. Kada se menjač prebaci u manuelni mod, na ekranu visoke rezolucije vizuelno se prikazuje signal kada je vreme za prebacivanje u viši stepen prenosa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here