2018 Jaguar F-Type

0
347

Jaguar je izvršio osvežavanje modela F-Type na sredini njegovog proizvodnog veka. Izmene su suptilne i svedene na najnoviju tehnologiju i redizajn nekih elemenata.

Sve svetlosne grupe unapređene su LED tehnologijom i redizajnirani su branici, koji se sada razlikuju među razičitim varijanama ovog modela.

17jaguar ftype1

Enterijer je unapređen ugradnjom tanjih sedišta, što je donelo uštedu u težini za oko 8kg. Dodati su hromirani i aluminijumski elementi. Jaguar je ponudio proširenu listu boja i trimova za kabinu. Ugrađen je i novi Touch Pro multimedijalni sistem koji funkcionišre preko specijalne aplikacije ReRun.

Na kraju, tu je i funkcija poluautomatske asistencije pri parkiranju, koja olakšava i ubrzava paralelno parkiranje kada je vozaču na raspolaganju minimalan prostor. Kada vozilo prolazi pored potencijalnog prostora za parkiranje, ultrazvučni senzori mere njegovu dužinu. Ako ima dovoljno mesta, sistem preuzima upravljanje, a vozač treba da pritisne dugme, ubaci u brzinu za kretanje unazad i kontroliše gas i kočnice. Sistem navodi vozilo i kada se izlazi a tog mesta.

Osnovni F-Type i dalje koristi trolitarski V6 motor od 340KS, ali sada postoji i verzija F-Type R Dynamic, koja donosi neke sportske elemente inspirisane žestokim F-Type R, poput felni od 19 inča, aero-paketa, elemenata u crnoj boji, aktivnog izduvnog sistema i LED svetala.

17jaguar ftype2

Sledeći u liniji je F-Type R-Dynamic V6, koji menja F-Type S iz sadašnje ponude i dolazi sa 380KS i felnama od 20 inča. Naredni je F-Type 400 Sport, koji će biti model samo za jednu godinu. On koristi isti trolitarski V6 motor, ali raspolaže sa 400KS, ima bolje kočnice, unikatne felne od 20 inča i poseban setap za više performanse pod nazivom Configurable Dynamics.

Vrh ponude i dalje čine F-Type R i F-Type SVR sa petolitarskim V8 agregatima i 550KS odnosno 575KS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here