F1: Gutjerez u Formuli E

0
234

Bivši vozač F1 Haas ekipe, Esteban Gutjerez voziće u modernom šampionatu Formula E. Meksikanac će voziti par trka u 2017. od kojih će jedna sugurno biti u Meksiko Sitiju.

Esteban Gutjerez, već neko vreme bivši vozač Haas ekipe i zvanično ostaje bez mesta u F1 u narednom periodu. Mesto u Haas ekipi izgubio je od Kevina Magnusena, a glavni razlog je to što nije uspeo da osvoji poen u debinatskoj sezoni ove ekipe. Kako je saopšteno na konferenciji u Meksiko Sitiju, Esteban će promeniti hibridne formule za kompletno električne koje se voze u Formula E šampionatu. 

Za sada nije potvrđeno za koju ekipu će voziti Gutjerez, ali se planira kompletna njegova kampanja u ovom šampionatu tek naredne godine, a biće osmi F1 vozač koji se priključuje Formuli E. Premijerno izdanje Gutjereza u ovom šampionatu planirano je za 1. april kada se održava E-prix Meksika.

17f1 misc fe

Za slabije upućene, reč je o modernom šampionatu gde su bolidi kompletno na električni pogon, proizvođači šasije su Dalara, a pogon je praktično električni pogon koji je razvijen od Meklarena za P1 automobil, dok je sistem baterija razvijen od strane Vilijamsa, a pneumatike je obezbedio Mišelin. Šampionat je interesantan jer su tu neki veliki igrači u razvoju novih tehnologija, a najzvučnije ime je svakako Audi, a svoj tim ima i Jaguar, Reno i Mahindra, a i neka druga zvučna imena poput Andretija i Virgin-a. Jedan od ekipa je i Venturi Racing, što je bitno jer ljudi iz Ventruri ekipe drže brzinski rekord na elektro pogon. . Prva sezona je vožena 2014/15. godine a šampion je bio Nelson Pike junior. Šampion druge sezone vožene 2015/16. bio je Sebastijan Buemi, obojica bivši F1 vozači, tako da Gutjerez ima šta da traži u ovom šampionatu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here