Grand Motors novi salon i rekordna prodaja

0
330

Kompanija Grand Motors je juče u novouređenom izložbeno-prodajnom prostoru na Novom Beogradu, održala tradicionalni prednovogodišnji susret s predstavnicima sedme sile. Predstavnici kompanije su prisutne novinare obavestili o dobrim prodajnim rezultatima u 2016. godini, i to svih brendova koje prodaje i servisira Grand Motors i mreža njegovih ovlašćenih partnera. Ovo je veoma prijatna vest i za novinare, koji su do prošle godine uglavnom slušali loše prognoze i situacije tržišta.

 

grandsalon 16

„Godina 2016. će u analima Fordove prodaje u Srbiji biti upisana velikim slovima – bila je jedna od najuspešnijih od kada Grand Motors uvozi, prodaje i servisira automobile i laka komercijalna vozila ove marke. Sada već pouzdano možemo da saopštimo da ćemo kraj 2016. dočekati sa 1.650 isporučenih Fordova, što je deset odsto više nego u 2015-toj, kada smo predali ključeve za 1.502 automobila i laka komercijalna vozila. U 2016. domaćem tržištu smo predstavili jedan sasvim novi model – Edge, potom restilizovani, sve traženiji model Kuga, a imam čast da vas pozdravim u novom salonu nedavno uređenom po Ford Store konceptu“, rekao je okupljenima direktor marke Ford u Grand Motorsu, Minja Bolesnikov.

grandsalon 35

Pored dobrih prodajnih rezultata, Grand Motors je najavio i ambiciozne planove za narednu godinu. Tako se planira isporuka čak 2200 automobila, uz povećani broj modela u ponudi na čak 22, od kojih su tri poreklom iz Severne Amerike. Ukoliko Grand Motors uspe da ostvari ove prognoze, to će biti Ford-ov apsolutni prodajni rekord u Srbiji, što je stvar koja pre koju godinu nije mogla ni da se zamisli.

grandsalon 21

Sa prodajnim rezultatima marki Volvo i Infiniti, upoznao nas je direktor premijum brendova u Grand Motorsu, Miloš Stefanović, koji je rekao da po prvi put prodaja Volvo automobila u Srbiji može da se izrazi trocifrenim brojem.

grandsalon 37

„Godinu završavamo sa više od 100 Volvoa isporučenih samo u Srbiji. Odličnom rezultatu je pomogao novi XC90, ali su na rast prodaje uticali i već tradicionalno dobar plasman najtraženijeg Volvo modela u Srbiji, modela XC60, kao i debi sasvim novog modela S90. Upravo od tog modela očekujemo još bolje rezultate u 2017-toj, u kojoj bi, tokom tradicionalnog prolećnog auto salona u Beogradu, trebalo da predstavimo sasvim novi V90 CC. Tokom cele 2017. ćemo imati odličnu ponudu za potencijalne kupce kod nas najpopularnijeg modela XC60, koji ćemo sa ekstra bogatim paketom opreme nuditi za početnih 35.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti). Očekujemo da ćemo krajem 2017. domaćoj javnosti predstaviti i potpuno novi XC60, što se uklapa u Volvo strategiju postepene zamene automobila stare generacije. Tom strategijom je, između ostalog, predviđeno da u novim modelima koji će se tržištu nuditi do 2020. više ne pogine ili se ozbiljnije povredi ni jedna osoba koja se vozi u Volvo automobilu“, rekao je gospodin Stefanović.

grandsalon 26

„Sa zadovoljstvom mogu da saopštim da je i Infiniti u 2016. ispunio zadate planove“, nastavio je direktor premijum brendova u Grand Motorsu. „Ova godina protiče u znaku sedan verzija, ali je u Srbiji obeležava i predstavljanje novog Q30, koji je već oslonac prodaje. Infiniti je u ovoj godini predstavio novi Q60, koji će kod nas premijerno biti prikazan na prolećnom auto salonu u Beogradu. Krajem 2017. očekujemo i novi SUV – QX50 sa novim pogonskim agregatima. Budući da je Infiniti po mnogo osnova jedinstven brend ne samo u svetu, već i kod nas, očekujemo se da će iz godine u godinu tražnja za tim japanskim vozilima beležiti konstantan rast“, rekao je Miloš Stefanović.

grandsalon 25

Nakon ovog izveštaja ukupnih prodajnih aktivnosti koje je u imao Grand Motors, moderator tradicionalnog prednovogodišnjeg susreta i najčešći sagovornik novinara, direktorka marketinga i komunikacija Grand Motorsa, Maja Babić, okupljenima je predstavila novi ponos kompanije: novouređeni salon Ford Store, prvi takve vrste u regionu. Čini ga nekoliko međusobno povezanih celina: Hello zona (desk dobrodošlice), ST zona (za izlaganje „sportskih“ verzija modela Fiesta i Focus), Vignale zona (prostor za prestižnu verziju modela Mondeo) i SUV zona (rezervisana za model Kuga).

grandsalon 44

Tu je i veoma interesantna Discover Ford zona – gde je na velikom video zidu prikazan novi Ford konfigurator, na kojem potencijalni kupac može da „komponuje“ svoj automobil – od boje do najsitnijih detalja opreme.

grandsalon 45

Ovakva unapređenja i renoviranja auto salona koje viđamo u poslednje vreme su takođe i dobar pokazatelj da se tržište novih automobila u Srbiji lagano popravlja, pa se nadamo da će u budućnosti taj intenzitet oporavka biti još veći.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here