Nico Rosberg se povlači iz F1

0
377

Samo je nekoliko dana prošlo od momenta kada je Nico Rosberg osvojio svoju prvu, a sada sigurno i jedni titulu svetskog šampiona u F1. Nico Rosberg je danas napravio šokantnu objavu da se povlači iz sporta i to momentalno. Kako je aktuelni F1 šampion naveo, uspeo je da ostvari svoj cilj i sada je vreme za nešto drugo.

 

Ovo je ogromno iznenađenje za sve u Formuli 1, pa sve ovo izgleda veoma čudno. Posebno nakon priče da je Hamilton posle udesa u Barseloni hteo da napusti ekipu, ali i nakon neposlušnosti timskih naređenje na poslednjoj trci. Na ovaj način Rosberg rešava probleme oko ekipe, a Mercedes je takođe zvanično potvrdio ovu odluku. Ovo znači da sada postoji slobodno sedište u šampionskoj ekipi, pa će biti interesantno koga će Mercedes odabrati. Da su ovo znali, možda Button, Massa i ostali ne bi bilo tako brzi na odluci za penziju, kao i ostali vozači koji su već potpisali ugovore.

nico rosberg

Pored toga, ovo sada ostavlja prostora da Vettel nakon sledeće godine pređu u Mercedes nakon ne baš mnogo uspešne dve sezone u ekipi Ferrari. Takav potez bi sada bio očekivan, radi ponovnog sklapanja kombinacija „nemački tim i vozač“, a za publiku bi bila interesantna kombinacija Vettel i Hamilton. Naravno, ukoliko i Hamilton ostane u ekipi. Šteta što je Rosberg odlučio da se povuče, jer bi bilo zanimljivo videti kakav odnos snaga bi bio sledeće godine, prisustvo broja 1 na bolidu bi bilo osvežavajuće, a i Rosberg bi bar imao u kolekciji svoje vožnje sa „kecom“ na bolidu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here