Nova Opel Mokka X i Zafira stigle na srpsko tržište

0
645

Opel juče je u Hotelu Hyatt brojnim okupljenim gostima, budućim kupcima i predstavnicima medija predstavila najnovije Opel modele Mokku X i Zafiru. 

Na samom početku programa prisutnima se obratio direktor predstavništva Opela za Srbiju, Bugarsku, Makedoniju, Crnu Goru i Albaniju, g-din. Dragan Nenadović: „Malo je reći da je za Opel 2016. bila jedna od uspešnijih godina. Uspeli smo da povećamo tržišno učešće, lansirali smo brojne nove modele od kojih dva imate priliku da upoznate danas, prodali smo milion vozila u Evropi i uradili još mnogo značajnih stvari koje dokazuju da je Opel na pravom putu.“

mokkazafira 01

Nova Opel MOKKA X je možda malih dimenzija (duga samo 4,28 metara), ali je ovaj SUV iz B segmenta definitivno velik kada je popularnost u pitanju. Prethodnik najnovijeg hita, prva generacija Mokke, već je zabeležila više od 600.000 porudžbina od lansiranja na tržište.

mokkazafira 09

Pored nedavno lansirane nove generacije 1,6-litarskih „bešumnih dizela“, nova Mokka X će takođe proširiti svoju benzinsku ponudu sa novom generacijom 1,4-litarskog Direct Injection Turbo agregata, koji će doći u kombinaciji sa automatskom transmisijom, Start/Stop sistemom i pogonom na sve točkove.

mokkazafira 03

Novi izgled prednjeg dela je u skladu sa Opelovim novim dizajnom, uključujući horizontalnu masku hladnjaka u formi krila i oštar potpis u obliku dvostrukog krila u vidu LED dnevnih svetala. Tu je i nova generacija Opel Eye prednje kamere sa višom rezolucijom i moćnijim procesuiranjem slike ima pozitivan uticaj na sve funkcije koje podržava, uključujući asistenciju dugih svetala (High Beam Assist) LED AFL sistema osvetljenja.

mokkazafira 10

Još otkada je Opel uveo svoj revolucionarni integrisani sistem sedam sedišta u segment kompaktnih vanova 1999, Opel Zafira je okarakterisana kao jedinstvena mešavina izuzetne svestranosti i optimalnog komfora. Opel je prodao 2,7 miliona jedinica ovog modela, uglavnom porodicama i profesionalcima kojima su potrebna prostrana i fleksibilna vozila za prevaljivanje velikih distanci uz visoku dozu komfora.

mokkazafira 04

Naravno, nova Zafira takođe ima imaplenetirane već pomenute elemente koje karakterišu sve nove Opel modele. Unutra, nova Zafira dolazi sa potpuno redizajniranim kokpitom, sada sa jednostavnijom i elegantnijom postavkom. Novi dizajn ne samo što pruža optimizovanu preglednost ispred vozila, već takođe obezbeđuje da displej i kontrole počivaju u optimalnoj zoni domašaja. Ekran info-zabavnog sistema, koji je ranije počivao na vrhu centralne konzole, zamenjen je novim, integrisanim ekranom osetljivim na dodir, koji se nalazi niže, što je omogućilo eliminaciju mnogih dugmića. Prekidači su sada precizno integrisani u sveukupan dizajn.

mokkazafira 11

Potencijalni kupci Mokke X i Zafire će takođe na raspolaganju imati široku lepezu dostupnih agregata. Opel će zadržati aktuelnu strategiju, obezbeđujući da nova Zafira bude jedino vozilo u segmentu sa kompletnom pogonskom ponudom u vidu dinamičnih benzinskih, dizel, kao i agregata koji za pogonsko gorivo koriste TNG i prirodni zemni gas.

mokkazafira 12

Početne cene iznose 17300 evra za novu Zafiru, odnosno 17900 za novi Mokka X model.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here