Fisker Emotion sa autonomijom od 640km

0
395

Fisker Emotion, električni automobil sa autonomijom od 640km, prikazan je javnosti uoči premijere koja se očekuje krajem 2017. godine. Model je dizajnirao Henrik Fisker, koji stoji iza originalne marke Fisker i modela poput BMW Z8 i Aston Martin DB9.

Fisker Emotion koristi inovativnu grafensku tehnologiju za baterije, dizajniran je u agresivnom stilu i ima vrata koja se otvaraju vertikalno. Fisker tvrdi da je prostor u unutrašnjosti maksimalno iskorišten i da prostora za noge ima kao u luksuznim limuzinama. Kabina je pomerena napred, a prednji kraj spušten radi što bolje aerodinamike.

16fisker emotion1

Energija za kretanje automobila stiže iz baterija koje je razvila sestrinska kompanija Fisker Nanotech. Kompanija tvrdi da će grafenske baterije omogućiti veću autonomiju, kraće vrijeme punjenja i da će im radni vek biti duži.

Završeni automobil imaće premijeru sledeće godine, kao prvi model nove kompanije Fisker. Biće to skup maloserijski automobil sa karbonsko-aluminijumskom strukturom i baterijama smeštenim u podu.

16fisker emotion2

Automobil će se praviti u pogonima firme VLF, čiji je Fisker delimični vlasnik, i posedovaće neophodnu opremu za modove autonomne vožnje. Softver će razviti i isporučiti spoljne kompanije, a Fisker se na to odlučio da bi smanjio troškove.

Henrik Fisker je najavio i drugi model, koji će se praviti u većoj seriji i biti cenovno pristupačniji. Njega će praviti “etablirani proizvođač automobila” da bi se postigao visok kvalitet u većoj proizvodnoj seriji.

Fisker je rekao da će automobil biti pravljen na modularnoj platformi za električna vozila i da je moguće da će u budućnosti uslediti i dodatni modeli na istoj osnovi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here