TopCar Porsche 991.2 Stinger GTR

0
716

TopCar je predstavio tjunerski paket za Porsche Turbo 991, što je, kako kažu u ovoj kompaniji, bio jedan od njihovih najkomplikovanijih projekata do sada.

Većina elemenata karoserije zamenjena je karbonskim panelima. Iako se možda ne čini tako na prvi pogled, malo šta je ostalo neizmenjeno u odnosu na orginalni Porshe Turbo. Tjunirani automobil dobio je ime 991.2 Stinger GTR.

16topcar porscheturbo1

16topcar porscheturbo2

Zamenjeni su kompletni prednji i zadnji branici, kao i zadnji blatobrani, pragovi i prednji karoserijski poklopac. Karbonska vlakna iskorištena su i za izradu vrata i zadnjeg kraja, gde se nalazi i novo aerodinamičko krilo.

Novi prednji blatobrani urađeni su sa otvorima u stilu modela GT3 RS. Oni nemaju samo estetsku ulogu, nego su i funkcionalni. Posebna pažnja posvećena je preciznom uklapanju novih karbonskih komponenti sa metalnim delovima kroserije.

16topcar porscheturbo3

16topcar porscheturbo4

Karbonski paneli koji su iskorišteni za GTR Stinger pravljeni su vakuumskom tehnikom, što je doprinelo dodatnom smanjenju težine ovog sportskog automobila. TopCar preporučuje da se paket kompletira ultralaganim ADV.1 felnama radi unapređenja upravljanja.

U okviru ovih izmena dostupna su i određena mehanička unapređenja , ali za sada nisu objavljeni detalji. U ovoj tjunerskoj kući kažu da se motor Porschea Turbo 991 može pojačati na 760KS. U skladu sa takvim pojačanjem predviđena je i ugradnja boljih kočnica kao i novog izduvnog sistema.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here