Prvi utisci: Mazda 3 G120 TAKUMI

0
2767

Mazda ne prestaje sa konstantnim podsećanjem na svoje prisustvo u auto svetu, pa je tako za Mazdu 3 opremila svojstvem Takumi paketom opreme. Ovaj paket krasi pre svega vrlo povoljna doplata, toliko interesantna da bi bilo nepromišljeno uzeti neki drugi paket opreme.

Već smo se u više navrata upoznali sa mogućnostima koje Mazda nudi sa svojom “trojkom”, i moram da priznam da me svaki poziv na test Mazde vrlo obraduje. Sada je već činjenica Mazda kreira armiju fanova što smo i konstatovali prilikom testa “šestice”, a razlog je vrlo interesantna filozofija iza novih Mazdi. Skyactive tehnologija prosto ne prestaje da nas iščuđava, pogotovu kada je potrošnja u pitanju (i pored činjenice da smo G120 agregat u Mazdi 3 već probali pa smo znali šta da očekujemo).

nkblog mazda3 1

Na ovom testu smo bili na manje-više poznatom terenu, a ono što je novina kod ovog test modela je oprema. Mazda je nastavila sa ponudom Takumi opreme za svoja vozila i on je trenutno dostupan za Mazde 2, 3 i CX-5. Mazda je sa prethodnom generacijom uvela ovaj paket opreme što je bilo prilično uspešno, a kao svedočenje je solidan broj Takumi primeraka na putu. Generalno, ovaj paket je stajling paket i služi kako bi popravio imidž trojke…kao da za to ima neke potrebe?! U svakom slučaju Takumi donosi 18″ točkove koji vrlo lepo izgledaju u kombinaciji sa belom bojom karoserije. Pored točkova tu je i kamera za vožnju u nazad, kao i enterijer u kombinaciji koža-alkantara. Interesantno je napomenuti da dodatnih pojašnjenja da je u pitanju Takumi paket nema, što znači da su značke koje su bile prisutne na prethodnom modelu nestale iz plana isporuka. Ovo konkretno znači da ćete Takumi Mazdu 3 prepoznavati isključivo po karakterističnim 18″ felnama. Sem te izmene, drugih dodataka u vidu spojlera, pragova i sl. nema, a za blage promene na karoseriji moraćemo da sačekamo restilizaciju koja je najavljena za kraj godine.

nkblog mazda3 3

Od motora za Takumi Mazdu 3 dostupan je samo G120 motor, koji je okarakterisan kao zlatna srdina sa naše strane, što uz potrošnju od 6.8 l/100km i vrlo interesantnu voznu dinamiku i jeste. Kako bi se pridružili “zanatlijama” (Takumi=zanatlija) potrebno je izdvojiti plus 500 EUR na cenu Mazde G120 sa Attraction paketom opreme, što konkretno znači 20.190 EUR .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here