ETCC: Peto mesto i odustajanje za Lalušića na Manji Kuru

0
1172

Predposlednji, peti, ovogodišnji vikend FIA evropskog kupa turing automobila vožen je u Francuskoj na stazi Manji Kur. Novosadski automobilista Mladen Lalušić, imao je polovičan uspeh. U prvoj trci do cilja je stigao kao petoplasiran, dok je drugu morao da okonča pre vremena nakon incidenta sa portugalskim vozačem Fabiom Motom u trenutku kada se borio za poziciju broj tri.

Ovim je prekinut niz osvajanja bodova na svakoj trci kojim se od svih ekipa u takmičenju jedino mogao podičiti Lein racing pod rukovodstvom Milovana Mikice Vesnića. Mladen je prvu trku započeo sa pozicije broj osam i nakon fantastičnog starta već na prvoj krivini stigao do mesta broj četiri.

Nakon dvanaest krugova kroz cilj je prošao kao petoplasiran. Druga trka vožena sat vremena kasnije obilovala je uzbuđenjima sa dosta preticanja i odustajanja. Nakon što je Lalušić udario Motu na kočenju, od trke su odustala oba vozača.

Lalušić je izjavio: “Nekoliko puta sam pokušao da preteknem Motu koji je vozio dosta defanzivno i bio vidljivo sporiji. U jednom trenutku je dok sam bio odmah iza kočio ranije nego što je uobičajeno za to mesto na stazi i ja jednostavno nisam mogo da odreagujem i izbegnem njegov automobil. Udario sam ga od pozadi, hladnjak na mom Seatu je oštećen i morao sam da odustanem. Žao mi je jer sam mogao do novog podijuma, ali u trkama se ovakvi incidenti događaju.”

Trka broj jedan pripala je češkom automobilisti Peteru Fulinu sa Seat Racerom, dok je najbrži u drugoj bio Švajcarac Kris Ričard koji nastupa u Hondi. Ova dva vozača nakon pet trkačkih vikenda dele prvu poziciju generalnog plasmana.

Lalušić se trenutno nalazi na poziciji broj pet generalnog plasmana FIA ETCC serije čiji takmičari sada odlaze na letnju pauzu sve do finala sezone koje vozi se u Italiji na stazi Imola početkom oktobra meseca.

Izvor: ASK Vesnić/Lein

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here