2016 Renault Grand Scenic

0
563

Renault je predstavio novi Grand Scenic, MPV sa sedam sedišta koji je dobio iste felne od 20 inča i krosover dizajn kao standardni Scenic, koji je prikazan na ovogodišnjem Sajmu automobila u Ženevi.

Automobil je duži, širi i ima viši klirens od prethodnog Grand Scenica i ima više prostora u kabini. Prtljažnik je veći za 40 litara od 765 litara u verziji sa pet sedišta.

16renault grandscenic1

Novi Grand Scenic ima kraći zadnji prepust, sivi difuzor u zadnjem braniku, izvajane bočne panele, zadnja svetla u obliku slova L i prepoznatljivi Renultov izgled prednjeg kraja. Panoramski stakleni krov, pomenute velike felne, krovni nosači i duga linija krova takođe su odlike novog Grand Scenica.

Klizna centralna konzola može da se izvuče ispod ekrana u najisturenijoj poziciji, ali i da se uvuče da bi se dobilo više prostora. Sklapajuća postolja u zadnjem delu mogu da prime tablet kompjutere, a tu su i USB portovi. Putnici u zadnjem delu mogu da se zaštite od sunca navlačenjem zastora.

16renault grandscenic2

Ostatak enterijera liči na novi Scenic i Megane, sa velikim ekranom postavljenim u poziciji portreta i Renualtovim R-LINK 2 sistemom u centru središnje konzole. On obuhvata satelitsku navigaciju, telefon, radio i ostale aplikacije. Head up ekran je u boji, a Bose audio sistem je prenesen iz novog Scenica.

16renault grandscenic3

U ponudi su četiri dizelska morora, uključujui jednu hibridnu varijantu, a tu su i dva benzinca. Poznati dCi 110 dolazi sa šestostepeim manuelnim ili sedmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom, dCi 130 samo sa manuelnim, a dCi 160 samo sa automatskim menjačem.

Dizelsko-električni dCi Hybrid Assist dobija se samo sa manuelnom šestostepnom transmisijom. Benzinski motori TCe 115 i TCe 130 su oba samo sa manuelnim menjačem.

16renault grandscenic4

Bezbednosna oprema obuhvata aktivno kočenje u vanrednim situacijama sa detekcijom pešaka kao standardnom opremom, a tu su i tehnologije držanja saobraćajne trake i upozorenje na umor vozača. Na listi dodatne opreme su adaptivni tempomat, upozorenje na bezbedno odstojanje, prepoznavanje saobraćajnih znakova i pokrivanje slepih tačaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here