Jaguar najavio XF Sportbrake

0
722
NAS SPONZOR

Karavanska verzija modela Jaguar XF Sportbrake biće predstavljena sledeće godine, a pratiće je i ekstremna varijanta SVR, potvrdili su zvaničnici britanske marke.

Direktor dizajna u Jaguaru Ian Kalum (Ian Callum) izjavio je da će budući karavanski XF biti “veoma lep automobil”. Premijera novog modela mogla bi da usledi na salonu automobila u Frankfurtu u septembru 2017. godine, a prodaja bi mogla da krene odmah potom.

 

Ja sam fan karavana. A kada jednom pokrenete neku seriju, postoji osećanje obaveze da treba da nastavite rad i rast za svoje mušterije”, rekao je Kalum.

On je potvrdio da je kinesko tržište naročito zainteresovano za XF Sportbrake, s obzirom na rast porodica u toj zemlji i povećenje potrebe za većom praktičnošću u odnosu na limuzine.

Očekuje se da će ponuda motora u karavanu biti preslikana iz limuzine, sa početnim dvolitarskim dizelašima od 163KS i 180KS u specifikacijama Prestige, R-Sport i Portfolio. U ponudi će se naći i benzinski S model od 300KS, potom V6 varijanta od 380KS i ekstremni SVR koji će biti rival karavanima Mercedes-AMG i Audi RS.

Jaguar XF trenutno se proizvodi u standardnoj limuzinskoj varijanti i verziji XF L sa produženim međuosovinskim razmakom, koja se pravi za kinesko tržište.

Prethodni tekstPredstavljamo Fiat Tipo
Sledeći tekstToyota 86 Shooting Brake koncept

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here