F1: Red Bul menja Kvijata za Verštapena

0
564

Red Bul i Toro Roso su zamenili vozače, pa će tako bolidom Red Bula već od sledeće nedelje upravljati Maks Verštapen dok će član Toro Roso tima biti Danil Kvijat.

Jedan od najinteresantnijih vozača u današnjoj F1, Maks Verštapen, je dobio fantastičnu priliku, a to je da upravlja Red Bul bolidom. Dve “sestra” ekipe Red Bul i Toro Roso su se dogovorili da zamene vozače pa će tako Verštapen sedište Toro Roso bolida zameniti Red Bulom, dok će Kvijat morati da pređe, tj. da se vrati u Toro Roso ekipu. Kvijat se tokom prethodne dve trke žestoko zamerio Sebastijanu Fetelu kada je imao incidente sa četvorostrukim šampionom i na VN Kine i na VN Rusije, a ovo može biti “kap koja je prelila čašu” i stvar koja je prevagnula u donošenju odluke da se Verštapen i Kvijat zamene. Ovo je luksuz koji Red Bul mašinerija ima iz prostog razloga što praktično imaju dve ekipe pa se, ako ništa drugo, oko vozača mogu lako dogovoriti i menjati, što je potvrdio i Kristijan Horner. “Imamo jedinstvenu poziciju da u sastavu brojimo četiri vozača u Red Bul programu, što nam daje tu fleksibilnost da ih premeštamo iz jednog tima u drugi,” izjavio je Horner. 

Nakon trke u Rusiji i incidenta sa Fetelom, Kvijat se izvinjavao ekipi zbog ove greške, ali Fetel je tokom trke određeno vreme proveo sa Hornerom na pit wall-u Red Bula tako da mu je sigurno preneo svoje utiske od vozaču iz Rusije. 

Odluka o zameni stupa na snagu odmah pa ćemo tako Verštapena u Red Bulu videti već na VN Španije koja se vozi 15. maja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here