FIA CEZ: Dominantni nastup za Vesnić/Lein tim

0
1210

Tokom proteklog vikenda otvorena je ovogodišnja sezona FIA CEZ takmičenja, a sezonu je Mikica Vesnić otvorio na najbolji način – pol pozicijom.

Na kvalifikacijama Vesnić je bio najbrži na kvalifikacijama za sprint trku i pored toga što je praktično to bio njegov debi u Seat Leon Racer automobilu. Zoran Kastratović se kvalifikovao kao treći, dok se kao druga kvalifikovala mađarica Edina Bus.

Na prvoj trci pobedu je osvojio Mikica Vesnić, dok je Edina Bus bila brža od Mladena Lalušića koji je trku završio kao trećeplasirani. Šesto mesto je osvojio Rudi Pešović koji i ove sezone vozi BMW 320 Si, dok dva preostala srpska takmičara Zoran Kastratović i Nemanja Milovanović nisu bili klasifikovani.

Druga sprint trka je u potpunosti protekla u znaku Vesnić/Lein vozača. Vesnić je ponovio dominantni nastup osvojivši pobedu sa 6,665 sekundi prednosti u odnosu na Mladena Lalušića. Rudi Pešović je ponovo osvojio šesto mesto, dok je Kastratović trku završio kao 12.

Milovan Vesnić i Mladen Lalušić su tokom proteklog vikenda nastupili i na endurans trci u kojoj nastupaju dva vozača, a trka taje jedan čas. Za razliku od spring trka, na endurans trci su zajedno učestvovali automobili iz klasa D4 i D5, zapremine do 3,5l.

Prvi stint na trci vozio je Mladen Lalušić koji je nakon 25 minuta imao preko 30 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog u D4-2.0 klasi, češkog vozsača Petra Krejcija u Lotusu. Vesnić je u drugoj polovini trke vozio podjednako dobrim tempom, tako da je posada Vesnić/Lalušić trku završila na 11. mestu u generalnom plasmanu i pobedom u klasi.

Naredni nastup ekipe je u Austriji, na stazi Red Bull Ring.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here