FIA ETCC: Lalušić treći i peti na stazi Slovakiaring

0
455

Nakon problema na kvalifikacijama, Lalušić je na dve ovonedeljne FIA ETCC trke vožene na stazi Slovakiaring postigao vrlo dobre rezultate osvojivši treće i peto mesto.

Tim je tokom trkačkog vikenda imao dosta problema sa automobilom, a ključni je bio problematični zadnji difuzor koji je kod većine takmičara na Seat Leon automobilima iz čistog mira otpadao. Mehaničari ASK Vesnić/Lein tima su uspeli da nekako naprave jedan koji je uspeo da se zadrži na automobilu što je kasnije bitno uticalo na rezultat s obzirom da su vozači koji su trku startovali bez njih bili kasnije diskvalifikovani usled prigovora JAS tima. Lalušić nakon dobrog starta pravi greške i učestvuje u incidentu sa makedonskim vozačem tako da na cilj stiže kao peti.

Nakon intezivnih radova na oštećenom automobilu, Lalušić drugu trku startuje kao četvrti. Nakon lošijeg starta, Lalušić uspeva da se probije do pozicije broj tri na kojoj i završava trku. Ovo je, do sada, njegov najbolji rezultat.

Lalušić je izjavio: „Sada sam stvarno zadovoljan. Žao mi je što sam napravio grešku u prvoj trci jer bi rezultat bio mnogo bolji, ali ako u obzir uzmem probleme od juče – dobro sam prošao. Automobil je pretrpeo velika oštećenja, ali smo izdržali. Svaka čast Mikici i ekipi koji su uspeli da mi pripreme Seata da stigne do cilja. Ovaj rezultat nam sigurno daje novo samopouzdanje pred nastavak sezone.“

Ekipa se iz Slovačke seli za Mađarsku gde ih u jednom vikendu čeka čak pet trka. Biće to takmičarski debi Milovana Vesnića u novom Seatu, a ekipi se pridružuje i Rudi Pešović sa svojim BMW-om.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here