Pagani Huayra BC

0
525

Pagani je predstavio prvu unapređenu verziju modela Huayra od premijere modela 2011. godine. Nova varijanta ima oznaku BC, što je posveta Beniju Kajoli (Benny Caiola), prvom Paganijevom kupcu, koji je zbog velike qubavi prema automobilima bio inspiracja osnivaču kompanije Horaciju Paganiju.

Pagani će napraviti samo 20 primeraka Huayre BC, a svi su već unapred rasprodati.

16pagani huayrabc0

 

16pagani huayrabc1

Ovo je najsnažniji automobil koji je Pagani ikada napravio. Automobil koristi poznati Mercedes-AMG šestolitarski V12 agregat sa dva turba, ali mu je snaga povećana na 800KS i 1100Nm. Regularna Huayra ima 730KS i 1000Nm.

Automobil je dobio i novi sedmostepeni automatizovani manuelni menjač kompanije Xtrac. Ova transmisija menja stepene prenosa dvostruko brže nego menjač standardnog automobila. Huayra BC teška je 1218kg i lakša je od regularnog modela za 136kg.

16pagani huayrabc3

16pagani huayrabc4

Svi elementi karoserije su modifikovani da bi se postigle još bolje aerodinamičke karakteristike. Tu je novi spliter, usisnici vazduha i kanali za protok vazduha, kao i veliko zadnje krilo. Pojedini elementi napravljeni su od nove vrste karbona u saradnji sa italijanskom kompanijom Dalara. Taj karbon je 50% lakši i 20 odsto jači od konvencionalnih karbonskih vlakana.

16pagani huayrabc5

Pagani za sada nije objavio performanse Huayre BC. Početna cena novog modela je 2,3 miliona EUR, ali je kompletna serija već rasprodata. Kada proizvodnja i isporuka budu dovršeni, očekuje se da će Pagani napraviti i roudster verziju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here