Pehar šampiona CEZ u rukama Mikice Vesnića

0
886

Svečanom dodelom priznanja najboljima u okviru šampionata centralne Evrope u automobilizmu zvanično je stavljena tačka na najuspešniju sezonu ASK EKO racing team Vesnić. Milovan Vesnić je na ovogodišnjoj ceremoniji uručenja pehara po drugi put u karijeri dobio pehar šampiona CEZ u klasi D4-2000ccm. Slavlje EKO Racinga upotpunio je i Rudi Pešović osvajanjem treće pozicije u istoj kategoriji.

U Zagrebu se okupila elita evropskog automobilizma na čelu sa predsednikom svetske automobilističke federacije FIA, francuzom Žanom Todom, a Vesnić je priznanje za najboljeg primio od strane predsednika AMSS-a Mirka Butulije koji je ispred FIA prvi čestitao srpskim ali i inostranim takmičarima na kružnim stazama.

„Fantastična sezona za ceo tim. Zajedno sa Rudijem Pešovićem EKO Racing Team Vesnić je osvojio pozicije jedan i tri u Evropi, a ja sam najbolji u klasi i u šampionatima Slovačke, Slovenije i češkom ESET CUP-u. Nakon sezone 2013 kada sam takođe bio šampion CEZ-a ovo je sigurno najbolja godina za mene i moj klub nakon 40 godina koliko se porodica Vesnić bavi automobilizmom. Okrećemo se novoj sezoni i novim planovima. Zajedno sa timom Lein Racing radimo na fuziji dva tima sa nadom da ćemo uspeti da se pojavimo na što više internacionalnih takmičenja. U kojoj seriji i kojem obimu zavisi pre svega od finansija i nadam se da će sponzori ali i država Srbija prepoznati potencijal ova dva kluba i pomoći nam da ostvarimo zacrtane projekte.“ – izjavio je Vesnić nakon dodele priznanja u Zagrebu.

Pored Vesnića i Pešovića dobitnici priznanja u okviru CEZ-a za sezonu 2015 su i vozači Lein racinga Mladen Lalušić i Uroš Brkić koji su u klasi endurance osvojili drugo mesto dok su relisti Vladica Rabrenović i Dragan Mitrović trećeplasirani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here