Promena plana za Alfa Romeo zbog Kine

0
828
NAS SPONZOR

Plan o globalnom širenju marke Alfa Romeo trenutno se preispituje zbog usporenja rasta kineskog tržišta, izjavo je Serđo Markione (Sergio Marchione), direktor Alfe i matične kompanije Fiat Chrysler Automobiles.

Markione je rekao da je kontinuirano smanjenje uvoza luksuznih automobila u Kinu primoralo kompaniju da promeni strategiju za posustalu italijansku marku.

 

FCA i dalje stoji iza plana da Alfa Romeo 2018. godine proda 400.000 automobila, rekao je Markione. Veliki deo te brojke bio je predviđen za prodaju u Kini, pa će sada morati da ga apsorbuju ostali regioni, uključujući Severnu Ameriku i Evropu.

FCA je u maju 2014. godine predstavio plan o ulaganju 5 milijardi EUR u Alfa Romeo, uz prezentaciju 8 novih modela. Svi planirani novi modeli biće razvijeni, a novac koji je namenjen za njihov razvoj neće biti umanjen, samo će nova vozila doći drugačijim redosledom da bi se zadovoljio ukus kupaca u Evropi i Severnoj Americi. Planirana investicija biće kompletirana 2019. ili 2020. godine, rekao je direktor FCA.

Markione je rekao da Alfa ima svoje mesto u Kini, ali da planirani obim prodaje nije ostvariv pod sadašnjim tržišnim uslovima. Novi redosled budućih Alfinih premijera verovatno će biti predstavljen u januaru.

Alfa je prošle godine prodala manje od 70.000 automobila, uglavnom u Evropi. Prvi novi model biće limuzina srednje veličine Giulia, čija prodaja kreće pre kraja sledeće godine. Prva serija u najvišim specifikacijama Quadrifoglio prodavaće se u Italiji po ceni od 95.000 EUR.

Prethodni tekstTokio: Porsche Macan GTS
Sledeći tekstF1: Rozberg na pol poziciji u Meksiku

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here