NK TEST: Opel Adam Rocks Air 1.0 Turbo

Dve godine posle originalnog Adam-a, na test na stiže i Rocks varijanta.

Opel je napravio nešto manju pauzu između lansiranja ove dve varijante modela, sa idejom da Adam liniji pruži još više opcija po pitanju personalizacije, pa je ovaj supermini automobil dobio crossover obrise, koji su toliko popularni u industriji.

rocks 60

Želja vozača za SUV osećajem je tokom godina postala toliko velika da proizvođači sada bukvalno u svakom segmentu moraju imati model koji će bar u određenoj meri ispuniti dotične želje. Naravno, SUV osećaj se ne odnosi na 4×4 sposobnosti van asfalta, već se prvenstveno odnosi na poziciju u vožnji.

Kao i Adam, Rocks varijanta po svojim dimenzijama pripada u A segment vozila, ali je u realnosti pozicioniranje malo šire, pa su konkurenti i dalje Fiat 500 (i u C varijanti), Mini, DS3 i A1, koji su svi predstavnici šireg B segmenta. Adam je od samog početka planirao i Rocks varijantu Adama, što smo i naglasili kada smo testirali “obični” Adam model.

rocks 65

Sami nazivi paketa opreme su isti kao i kod Adam: Slam, Glam i Jam jasno nagoveštavaju kome je Adam namenjen, dok sa Rocks modelom Opel želi da ponudi je malo drugačiji osećaj i karakteristike koje konkurentski modeli nemaju baš u ovakvom paketu. Opel je sa Adam Rocks modelom gađa upravo ovakvu vozačku publiku, koja u svakom smislu ima potrebu da se drži visoko. Modifikacije koje su napravljene nisu velike, ali su dovoljne da bi se napravio prvi CUV automobil A segmenta (smatramo da je Fiat Panda 4×4 zapravo pravi mali terenac, a ne krosover). 

Naravno, dotične promene se gotovo isključivo odnose na spoljašnji izgled, dok su promene po pitanju enterijera ograničene. Pored toga, jedan od najzanimljivijih elementa (koji sada nije fiksan za Rocks varijantu) je potpuno novi 1.0 Turbo motor, koji daje značajno drugačiji osećaj u vožnji u poređenju sa Adam koji smo pre dve godine testirali (1.4 16V sa 100 KS). Ono što je primetno drugačije se odnosi i na cenu, pa je tako Adam Rocks dosta skuplji i to ne samo zbog novog motora, već i zbog drugih detalja za koje proizvođač procenjuje da vrede dodatnog novca. Da vidimo o čemu se tu sve radi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -