Novi Fiat Tipo biće limuzina

0
985

Fiat je najavio da će prvi model u njegovoj novoj ponudi cenovno pristupačnih kompaktnih automobila biti limuzina Tipo, zasnovana na konceptu Aegea.

Ova limuzina neće imati direktnog konkurenta, izjavio je operativni šef Fiat Chrysler Automobila u Evropi Alfredo Altavila. “To će biti test za ovo tržište, zato što pristpačan kompaktan segment u Evropi praktično ne postoji“, izjavio je Altavila, a prenosi Auto njuz (Auto News).

15fiat aegea9

Tip će biti pozicioniran kao cenovno povoljan, prostran automobil u donjem nivou evropskog kompaktnog segmenta. Fiat nije saopštio koliko će koštati novi Tipo, a mediji spekulišu o početnoj ceni od 12.000 EUR.

Altavila je rekao da Fiat dobija dobre reakcije na novi model. “Pokazali smo ga italijanskim dilerima i prošlo je prilično dobro”, rekao je ovaj zvaničnik FCA.

15fiat aegea8

Fiat je prikazao koncept Aegea na Sajmu automobila u Istanbulu u maju. Prodaja serijske verzija te limuzine u Turskoj kreće u novembru, potom u Italiji u decembru, a model će potom biti uvođen na tržišta 40 zemalja Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Premijera hečbek i karavanske varijante uslediće na salonu automobila u Ženevi u martu. Fiat nije objavio imena tih verzija, ali je najavio da one neće imati isto ime kao limuzina.

Tipo će zameniti Lineu i biti konkurent modelima poput Peugeota 301 i Škode Rapid u zemljama istočne Evrope. Hečbek će zameniti Bravo i biće ponuđen i u zemljama zapadne Evrope.

Fiat nije prodavao karavan u Evropi od 2008. godine, kada je obustavljena proizvodnja modela Stilo Multivagon.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here