F1: Rajkonen kažnjen, Mercedesu titula

0
655
NAS SPONZOR

Kimi Rajkonen je kažnjen za udes koji je na VN Rusije imao sa Valterijem Botasom u toku poslednjeg kruga. Vozaču Ferarja se dodaje 30s na vreme trke i gubitak poena za Rajkonena znači da je Mercedes i zvanično šampion u poretku konstruktora za 2015. godinu.

Tokom poslednjeg kruga na trci za VN Rusije Kimi Rajkonen je pokušao praviše ambiciozan manvear i tom prilikom je izbacio iz trke Valterija Botasa koji je u tom trenutku imao mesto na podijumu. Posledica udesa je bilo odustajanje u slučaju Botasa i oštećenje bolida za Kimija Rajkonena. Uprkos oštećenju Kimi je uspeo da dođe do cilja i da osvoji peto mesto, ali je nakon trke kažnjen sa 30s koje su mu dodate na završno vreme trke. Ovom kaznom i pomeranjem Rajkonena za 30s Mercedes i zvanično osvaja timski šampionat F1 i to četiri trke pred kraj šampionata.

Rajkonen nije jedini koji je dobio kaznu na VN Rusije, kaznu je dobio i Alonso zbog skraćenja putanje u krivini 16, tako da u njegovom slučaju on ostaje bez poena, a Verštapen dobija poen za 10. mesto.

Prethodni tekstF1: Hamilton ubedljiv u Rusiji, Rozberg odustao
Sledeći tekstTokio: Toyota S-FR koncept

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here