Novi BMW enudrans trkač – M6 GT3

0
1082

Od naredne sezone trkačke dužnosti od Z4 GT3 modela preuzeće potpuno novi trkački autombil baziran na M6 modelu, a napravljen po specifikacijama za FIA GT3 šampionate.

Na razvoju novog trkačkog automobila BMW je radio u saradnji sa belgijskim trkačkim timom Marc VDS, koji ove godine u ELMS takmičenju nastupa sa Z4 GTE trkačkim automobilima, ali su belgijanci branili boje bavarske fabrike i na dve veoma važne GT3 trke: 24 časa Spa i 24 časa Nordšlajfa.

Smena generacija nije samo po pitanju karoserije, već će novi trkački automobil koristiti serijski M TwinPower Turbo agregat što će kompaniji sigurno pogodovati ne samo kroz marketinške akcije, već i kao način da što bolje testira serijski agregat.

Nova karoserija pored dužeg međuosovinskog rastojanja donosi i centralno postavljenu vozačku poziciju, kao i značajno aerodinamički optimizovanu karoseriju. BMW M6 GT3 teži nešto manje od 1300kg u trkačkom trimu.

Zanimljiv detalj se može videti na krovu automobila, a to je otvor za lakše izvlačenje vozača u hitnim slučajevima – ovaj detalj daje mogućnost da BMW razmišlja da M6 pripremi i za nastup u GTE klasi, koja upravo od 2016. zahteva upravo viđeni krovni otvor.

Cena trkačkog automobila iznosi 379.000€.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here