CEZ: Vesnić šampion FIA CEZ za 2015

0
777

Vesnić je na pretposlednjem trkačkom vikendu sezone voženom u Slovačkoj, duplom pobedom, osigurao šampionsku titulu FIA CEZ šampionata. Ovo je Vesnićeva druga titula ovog šampionata.

Vesnić je suvereno vladao šampionatom cele sezone i na deset nastupa zabeležio čak devet pobeda. Novi bodovi omogućili su Vesniću da se trkački vikend pre kraja FIA CEZ šampionata po drugi put u karijeri okiti titulom šampiona centralne Evrope u automobilizmu.

Kao i prvog dana trkačkog vikenda na Slovakiaringu dan je započeo zvaničnim kvalifikacijama nakon kojih je Vesnić ponovo bio najbrži ispred Poljaka Wyszomirskog i Mađara Petera Entenfellnera. Milovan Vesnić je poveo ali već nakon tri kruga dolazi do velikog incidenta na stazi u kojem je učestvovalo tri automobila. Nakon toga na stazu izlazi vozilo bezbednosti koje je predvodilo vozače sve do isteka 75% dužine trke. Redari i osoblje staze Slovakiaring jednostavno nisu uspeli da uklone ostatke vozila do tog vremena i trka je prekinuta a za konačne priznate su pozicije odmah nakon incidenta.

„Nakon naporne i duge sezone za mene i ceo moj tim u poslednjoj trci smo lagano došli do bodova koji su bili dovoljni za titulu.“ – poručuje Vesnić odmah nakon proglašenja u Slovačkoj – Još jednom se pokazala ispravnom moja filozofija da maksimalno spreman ulazim u svaku trku i da na kraju sezone to mora dati rezultat. Dominirali smo tokom cele godine i još jednom dokazali da smo najbolji u ovom delu Evrope. Zahvaljujem svim mojim sponzorima, pre svih onom generalnom EKO Serbia, ali i opštini Čajetina i Užice, kompaniji Goodyear Dunlop Sava, Fox Electronicu, KIT autodelovima i svim prijateljima i navijačima bez kojih ovaj uspeh ne bi bio moguć. Nadam se da će ostati uz mene i u budućim projektima.”

Dve trke pre kraja takmičarske sezone Milovan Mikica Vesnić je osvojio 195.5 bodova, trenutno drugoplasirani je Poljak Jakub Wyszomirski sa 106 dok je na trećoj poziciji drugi vozač EKO Racing Teama Vesnić Rudolf Pešović sa 85 bodova.

Pored titule šampiona CEZ-a Vesnić je i pobednik svoje klase u češkom ESET CUP-u, šampionatu Slovačke i Slovenije kao i drugoplasirani u šampionatu Slovenije generalno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here